Druga liga i rat

Tokom 1984, pa sve do 1991. mnogo se trenera izmjenjalo te se nije ostvarilo mnogo značajnijih rezultata. Tokom ovih sezona treneri su bili Nevzad Sirčo, Ranko Antović, Nijaz Omerbegović, Hurem Fikret i Zdenko Antović. Na skupštini 3. jula klub dobiva svoje novo, staro ime: Bosna, a za trenera se ponovo nakon dvije decenije postavlja Srđan Praljak. Visočka škola rukometa se ponovo oživljava.

KSC Mladost, prva dvorana u Visokom

Dešava se nešto potpuno nepredvidljivo, počinje Rat u Bosni i Hercegovini, koji je prekinuo takmičenje u 2 ligi-jug i sve planove za budućnost. Posljednja utakmica u Visokom je odigrana 28. marta 1992. između Bosne i Lovćena sa Cetinja. Od 1992. do 1994. rukometni klub je mirovao.

Zgrada kluba na gradskom stadionu je oštećena, te je nepovratno izgubljen veći dio arhive, ali je spašen dio trofeja i pehara koji su bili svjedok uspjeha visočkog rukometa. U ratu stasava peta rukometna generacija. Na sastanku 19. aprila 1994. godine donesena je odluka o ponovnom pokretanju kluba. Predsjednik u tim teškim trenucima je bio Zaim Alić, dok se za trenera 20. januara 1995. imenuje Senad Skopljak.