Sezona 2007/2008

Za sezonu 2007/2008 u klub su stigla tri pojačanja, reprezentativac BiH Muhamed Mustafić, Kenan Ahić, i Aldin Begagić. Bosna je u prvom kolu igrala protiv Sutjeske iz Nikšića, i prošla ukupnim rezultatom 59-48 iz dvije utakmice. U prvoj utakmici u Nikšiću rezultat je bio 21-21, dok je u Visokom Bosna slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 38-27 i tako prošla u drugo kolo.

U drugom kolu Visočani su igrali protiv Slovenskog predstavnika Gold Cluba, te izgubili ukupnim rezultatom 72-69. U prvoj utakmici u Sloveniji, Bosna je igrala neriješeno 38-38, te imala dobar rezultat za uzvrat u Visokom koji Bosna nije iskoristila, i izgubila utakmicu rezultatom 35-32.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Halid Demirović je na spisak igrača za kvalifikacija na evropsko prvenstvo 2009. u Hrvatskoj pozvao četiri igrača. Osim Muhameda Mustafića i Amira Čakića, koji su već ranije uključeni, tu je i debitant Faruk Halilbegović, te veteran Edhem Sirćo, koji je povratnik, nakon što se ranije povukao iz reprezentacije. Naknadno, u uži spisak nije ušao samo Edhem Sirćo.

U zimskoj pauzi trener Zdeno Antović se sporazumno razišao sa upravom Bosne. Nakon dužih pregovora selektor rukometne reprezentacije BiH Halid Demirović je 1. februara potpisao ugovor na godinu i po dana. Uprava Bosne je već ranije kontaktirala Demirovića, i najavljivala ga kao novog trenera Bosne dva mjeseca ranije prije potpisa, a od 14. januara Demirović je telefonski bio u kontaktu sa upravom i pomoćnim trenerom Handžićem.