Stabilizacija i nove ambicije

Tek 2005. godine se iznalaze nova finansijska sredstva, kada Bosna dobija nove sponzore koji tada unose popriličnu finansijsku stabilnost. Shodno tome, nakon dugo godina nedovođenja novih pojačanja, Bosna dovodi dvojicu novih rukometaša.

Bosna u Premijer ligi zauzima 8. mjesto u sezoni 2006. godine. Igrači Bosne u ovom periodu, Amir Čakić i Faruk Halilbegović su bili u prvoj postavi juniorske rukometne reprezentacije BiH, dok je Edhem Sirčo bio među tri najbolja strijelca Premijer lige.

U sezonu 2006/2007 Bosna je ušla sa pojačanjima Mirzom Huremom i Samirom Andelijom, koji će već nakon pola sezone dobiti ponudu i otići u Ujedinjene Arapske Emirate. Klub je na pola takmičenja u 2006/2007 sezoni zauzeo četvrto mjesto. U nastavku prvenstva, uz novo pojačanje u zimskom prijelaznom roku, Emirom Šahinovićem, Bosna dolazi do drugog mjesta i plasmana u EHF Kup.

U Kupu Bosne i Hercegovine, Visočani su stigli do četvrtfinala gdje su zaustavljeni od prvaka države Sarajevske Bosne. Iako je ukupni rezultat bio 62:62 u dvije utakmice, dalje je prošla ekipa iz Sarajeva zbog više postignutih golova na strani. Najbolji strijelci za ovu sezonu u redovima Bosne su bili Edhem Sirčo (215), Amir Čakić (176), i Faruk Halilbegović (175).

Novi selektori seniorske i omladinske bosanskohercegovačke rukometne reprezentacije su pozvali ukupno četiri Bosnina igrača. Amir Čakić je pozvan u seniorsku reprezentaciju BiH gdje je bio najmlađi igrač, dok su tri mlada igrača, Eso Zečević, Faruk Halilbegović i Mirza Mimić pozvani u prvu juniorsku reprezentaciju BiH.