Adnan Balta: Cilj smo ostvarili, idemo se nadigravati s Borcem

Adnan Balta

Rukometaši visočke Bosne su došli na korak od titule jesenjeg šampiona u Premijer ligi BiH.

Visočani su ostvarili učinak od 10 pobjeda i dva poraza u 12 mečeva, imaju 30 bodova, tri više od Gračanice i odličnu gol-razliku.

“Tako je u posljednjem kolu potrebno da Bosna izgubi sa velikom razlikom da bi dovela u pitanje u svoj jesenji naslov. Ne bavimo se tim kalkulacijama. Naš cilj je bio plasman među prve tri ekipe i na pola puta smo. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama i da uživamo u našim mečevima. Naš je posao na terenu i tu želimo da budemo odlični i u svakom meču što bolji.”, ističe polivalentni rukometaš Bosne Adnan Balta.

On dodaje da je iza Bosne teška utakmica protiv Lokomotive (26:21).

“Konačni rezultat nije stvarno mjerilo dešavanja na terenu. Bili smo u deficitu dobrim dijelom meča, ali na kraju smo uspjeli da se vratimo i slavimo.”, riječi su Balte.

“Ekipa i on u posljednjem kolu jesenjeg dijela gostuju banjalučkom Borcu. Kao što sam već rekao mi smo svoj cilj ostvarili i sada želimo da uživamo u onom što smo ostvarili. Borac je odlična ekipa i rijetko ko može na njihovom terenu da se proglasi favoritom, pa tako ne možemo ni mi, bez obzira na stanje na tabeli. Borac u posljednje vrijeme igra sve bolje i sigurno da nas čeka još jedan jako težak meč. Ne idemo se predati ni u kom slučaju i želimo da odigramo najbolje što možemo.”, zaključio je Balta.

Utakmica Borac – Bosna igra se sutra (utorak) u 17.30 sati u Boriku.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top