Adnan Harmandić novi trener RK Bosna Vispak

Nakon raskida saradnje između Bosne Vispak i dosadašnjeg trenera Senada Skopljaka, za novog šefa stručnog štaba imenovan je Adnan Harmandić – proslavljeni bh. reprezentativac i kapiten naše ekipe.

  • Nakon određenih razgovora, došlo je do odluke da ja preuzmem prvu ekipu. Nije to ništa novo, već sam ranije bio trener ovom timu. Radujem se zbog toga, moj prvi zadatak će biti da se od sutra u ekipi vrate normalni odnosi i zadovoljstvo zbog ove igre. Malo smo u posljednje vrijeme skrenuli s puta. Mladi igrači moraju da se dokažu na treninzima, ne može niko igrati za Bosnu samo jer je rođen u Visokom, nisu Bogom dani da igraju ovdje. Naš prvi protivnik je Vogošća, bit će to nezgodan meč. Želim pozvati publiku da nam bude podrška za pobjedu u ovom meču, kazao je Harmandić.

Javnosti se ispred kluba obratio i Adnan Delić, koji je govorio o skorijoj budućnosti kluba.

  • Nije toliko bitan razlog što smo ovo uradili, mnogo je bitniji proces pred nama. Treneru Skopljaku hvala na vremenu provedenom u klubu i rezultatima, želim mu poželjeti sreću u narednim angažmanima. Posebno mi je zadovoljstvo što smo našeg kapitena uspjeli nagovoriti da preuzme ekipu do kraja sezone. Želimo vratiti atmosferu, što podrazumijeva povratak dobrih rezultata i publike u dvoranu. Želio bih ekipi sreću i što manje povreda, te što više pobjeda treneru Harmandiću u nastavku sezone, kazao je Delić.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top