Bojčić: Nema euforije, tek nas čekaju teški zadaci i obaveze!

Nakon što je završeno prvenstvo u Prvoj ligi Jug u kojoj je Bosna suvereno osvojila prvo mjesto i izborila povratak u Premijer ligu, danas je u prostorijama kluba održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predsjednik kluba Alija Bojčić i trener prvog tima Mirza Handžić.

– Želim da kažem da smo sretni zbog činjenice da se nakon godinu dana vraćamo u Premijer ligu i taj cilj je ispunjen u velikom stilu i to sa jednom vrlo mladom ekipom, pa im ja zajedno sa trenerom ovom prilikom i čestitam. Međutim, povratak u Premijer ligu je bio cilj ispod kojeg nismo željeli ići za nas je ovakav rasplet sezone sasvim normalan i prirodan i ne želimo od toga praviti nikakav spektakl i stvarati euforiju. Ovo je tek prvi dio posla, a sada nas čeka puno teži zadatak, a to je obezbjeđivanje svih uslova za normalno takmičenje u društvu najboljih. Svi ste svjesni da nam za Premijer ligu trebaju značajno veća sredstva, ali prije svega i igračka pojačanja koja jednostavno moramo dovesti, ako želimo opstati u elitnom razredu. U tom pravcu se već neko vrijeme zasniva naš rad i želja nam je da pokušamo ponovo za generalnog sponzora kluba osigurati firmu “Prevent”, koja nam je i ove sezone u značajnoj mjeri pomogla, naravno u skladu s rangom takmičenja u kojem smo igrali. Osim “Preventa”, obavićemo razgovore sa još nekim firmama i privrednicima, kako bi im objasnili naš trenutni položaj, odnosno činjenicu da nam treba negdje oko 240.000 KM za sljedeću sezonu, uključujući za nas i vrlo bitne omladinske selekcije. Zbog toga uskoro najavljujem novu press konferenciju na kojoj ćemo iznijeti trenutno stanje po tom pitanju i finansijsku situaciju koja će usloviti i naše planove za naredni period, rekao je predsjednik UO RK”Bosna”, Alija Bojčić. Trener Mirza Handžić se takođe osvrnuo na proteklu sezonu i malo se dotakao naredne, ali sa sportskog aspekta:

– Cilj koji je pred nas postavljen uoči početka sezone smo ispunili i ekspresno se vratili u Premijer ligu. Sezonu bih podjelio na dva dijela, odnosno onaj jesenji dio prvenstva kada smo sve naše protivnike do nogu potukli i ostvarili niz vrlo ubjedljivih pobjeda, te na proljetni dio sezone u kojem je došlo do logičnog opuštanja i nešto slabijih igara, jer je postalo jasno da naše prvo mjesto niko ne može ugroziti. Moram se zahvaliti predsjedniku i Upravnom odboru, posebno Edinu Bukvi kao članu istog, koji je uvijek bio uz ekipu i sa nama putovao skoro na sva gostovanja. I ostalima se zahvaljujem, jer su ovoj ekipi obezbjedili najbolje moguće uslove za rad, potrebnu opremu i prije svege ljetne i zimske pripreme, što je bilo možda i presudno za proteklu sezonu. Teško mi je sada govoriti o narednom periodu, ali je jasno da nam za Premijer ligu treba nekoliko pojačanja, kako bi bili stabilni u tom rangu. Što se tiče mog statusa, postavio sam Upravi kluba svoje uslove, koji uopšte nisu nešto posebno, nego jednostavno želim da imamo objektivnu mogućnost da ostanemo premijerligaši, to jest da smo ravnopravni sa većinom ekipa, jer bi po meni bilo besmisleno da nam se dogodi da odmah nakon povratka, ponovo ispadnemo u niži rang. Nadam se da će Uprava smoći snage i obezbjediti optimalne uslove za Premijer ligu, rekao je Handžić.

Mi ćemo još dodati da je ekipa i dalje na okupu, nakon pressa su imali ugodno druženje u prostorijama kluba, a sa treninzima maksimalno ozbiljno nastavljaju kadeti koje čeka završnica državnog prvenstva, dok po posebnom programu do kraja juna rade četiri seniora, nakon čega slijedi pauza od 20-tak dana.

visoko.co.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top