Bosna bez problema protiv Konjuha, na teren se vratio i Kapić

RK Bosna Visoko - RK Konjuh Živinice

Rukometaši visočke Bosne večeras su pred svojom publikom uvjerljivo savladali RK Konjuh iz Živinica rezultatom 35:24 (poluvrijeme 16:10) te se na najbolji način revanširali za poraz sa početka sezone.

Sva neizvjesnost u ovoj utakmici je trajala svega desetak minuta, odnosno do trenutka kada se naša ekipa po prvi put odvojila na 3 gola prednosti. Razlika u kvaliteti u ovom trenutku je bila evidentna, pa se prednost našeg tima povećavala iz minut u minut.

Bez obzira na rezultat, obje ekipe su igrale vrlo čvrstu odbranu, čemu svjedoči po 6 isključenja sa obje strane, a naša krila su bez ikakve sumnje odigrala sjajnu utakmicu. Sa lijevog krila nepogriješiv je bio Omanović sa 7 golova, dok je sa desnog krila većinu pokušaja u golove pretvorio Čabaravdić te utakmicu na kraju završio sa 9 golova.

S obzirom na rezultat, trener Sirčo je mogao da rotira veći broj igrača u ovoj utakmici, a da će ovo biti ponovo njegova noć, potvrdio je i Nedžad Imamagić još od ulaska polovinom prvog poluvremena, pa je tako naš lijevi bek svojim sjajnim golovima sa deset metara publiku u više navrata dizao na noge te utakmicu završio sa 10 golova.

Golman Enes Sirčo je ponovo bio na visokom nivou te se istakao sa odbranama zicera, ali i dva sedmerca. Za navijače Bosne svakako najljepši momenat u utakmici je bila 45. minuta utakmice, kada se na teren nakon 3 mjeseca vratio Mirza Kapić, koji je u vremenu provedenom na terenu uspio da postigne gol, ali i baci jedan cepelin. Čisto da pokaže da nije zaboravio.

Utakmicu je svojim prisustvom uveličao i legendarni igrač i trener našeg kluba, Srđan Praljak – Šjor.

Narednu utakmicu naši rukometaši igraju u gostima protiv još jednog tima koji u ovoj sezoni nije osjetio gorčinu poraza na svom terenu, RK Leotar iz Trebinja, te će svakako pokušati da se još jednom u Visoko vrate sa pozitivnim rezultatom.

RK Bosna Visoko – RK Konjuh Živinice 35:24 (poluvrijeme 16:10). Dvorana: Sportska dvorana Franjevačkog samostana u Visokom. Sudije: Bošnjak/Marić. Delegat: Dragičević. Isključenja: Bosna 12 min., Konjuh 12 min. Sedmerci: Bosna 4 (2), Konjuh 4 (2).

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo, Čabaravdić K. (9), Burić (1), Kapić (1), Harmandić (1), Balta (1), Omanović (7), Selimović, Divković (1), Toromanović (1), Međić (3), Imamagić (10).
Trener: Edhem Sirčo.

RK Konjuh Živnice: Bečić, Sakić (2), Šarić (2), Pejkušić (6), Žiga, Bojić, Rizvi, Marčeta (2), Klopić, Časurović, Pavlak (2), Hamzić (2), Čamdžić (1), Nuhović (2), Husejnović (1), Jozinović (4).
Trener: Toni Čolina.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top