Bosna bolja od Borca u humanitarnoj utakmici

Prijateljska utakmica: RK Bosna - RK Borac

U prijateljskoj utakmici starih sportskih rivala, visočke Bosne i banjalučkog Borca, na kraju je pobijedila humanost. Visočani su još jednom pokazali da osim što vole rukomet, uvijek su spremni odazvati se i na humane akcije, kao što je bila ova gdje je prihod od sinoćnje utakmice bio namijenjen za liječenje našeg mladog rukometaša Afana Habibovića.

Kada je u pitanju sama utakmica, naši rukometaši ovaj put pokazali su mnogo više od gostiju iz Banja Luke, aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu, te tokom cijelog susreta održavali prednost u svoju korist. Na poluvremenu utakmice rezultat je iznosio 16:13, iako je Bosna već i u prvom poluvremenu u pojedinim trenucima imala čak i 7 golova prednosti.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 33:26 u korist Bosne. Najviše golova na utakmici za Bosnu postigli su Harmandić (6), dok su po 5 golova postigli Burić, Imamagić i Omanović. U Borcu je najefikasniji bio Đurđević (7), dok su po 5 golova postigli Marić i Nježić.

Od prodaje ulaznica za ovu utakmicu skupljeno je ukupno 6.855 KM, koje su uručene porodici Habibović. UO RK Bosna Centrotrans Visoko zahvaljuje se svima koji su učestvovali u pripremi ove akcije te našim prijateljima iz RK Borac Mtel Banja Luka na gostovanju, odnosno svima koji su svojim prisustvom na utakmici dali veliki doprinos.

Narednu pripremnu utakmicu RK Bosna Centrotrans Visoko igra protiv RK Maglaj već u srijedu, 14. februara, u Visokom.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top