Bosna bolja od Borca u posljednoj utakmici regularnog dijela Premijer lige

RK Bosna Visoko - RK Borac Mtel Banja Luka

Kao što se moglo i pretpostaviti, nakon što je Borac izgubio sve šanse da se našom ekipom bori za bolju poziciju na tabeli Premijer lige te zbog igranja utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine, banjalučki velikan u Visoko je doputovao sa kombinovanim i podmlađenim sastavom, kako bi trener Mikić što više “sačuvao” svoje glavne igrače za revanš protiv Izviđača.

S druge strane, naš tim je pred početak utakmice i dalje bio “u igri” za prvu startnu poziciju u play-offu u odnosu na RK Gračanica, pa se utakmici pristupilo maksimalno ozbiljno. Mladi igrači Borca u većem dijelu prvog poluvremena pružali su sasvim dobar otpor, a naši su u više navrata propustili priliku da povedu sa 2 gola razlike. Ipak, u dopadljivoj utakmici, u kojoj su efikasni bili praktično svi naši igrači, sa crte ponovo je prednjačio Muhamed Toromanović, zbog čega je u više navrata dobio ovacije od visočkih navijača.

Pred sami kraj poluvremena, naši su uvezali igru u odbrani, zahvaljujući seriji odbrana Enesa Sirče i odbranjenom sedmercu Mirnesa Grče, te uspjeli otići na odmor sa 3 gola prednosti. U nastavku, koncentracija mladih igrača Borca je popustila, što su naši znali iskusno iskoristiti te se za svega par minuta prednost našeg tima povećala na 7 golova, ponajviše zahvaljujući tehničkim greškama Borca i efikasnoj realizaciji kontra napada, gdje je prednjačio Kapić, a raspoloženi su bili još kapiten Harmandić, Imamagić i Čolo.

Do kraja utakmice, trener Sirčo je priliku dao i mlađim igračima, a u periodu koji je obilovao tehničkim greškama i ishitrenim šutevima, mogu se izdvojiti odbranjeni sedmerac golmana Ahmeda Čabaravdića te gol pivota Kenana Selimovića. Utakmica je završena rezultatom 29:24, za 16. pobjedu našeg tima u ovoj sezoni te prvo mjesto na tabeli, odnosno treću startnu poziciju u play-offu zbog činjenice da Gračanica ima bolju gol razliku u međusobnim duelima sa našim timom, odnosno da je Izviđač nakon pauze u ovoj sezoni Premijer lige “ubačen” na drugo mjesto pred početak play-off takmičenja.

Ekipi RK Gračanica, povratniku u Premijer ligu, čestitamo na osvojenom prvom mjestu za play-off završnicu te sjajnim rezultatima koje su ostvarili ove sezone.

Šta reći o ovoj sezoni? Uz polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje je naš tim eliminisan od Borca, te ostvarene rezultate u regularnom dijelu Premijer lige ove sezone, teško je biti nezadovoljan, posebno ako se uzme u obzir da naš tim na trofej čeka gotovo 20 godina. Bez obzira što će biti onih koji smatraju da se u proteklom periodu moglo postići i više, vjerujemo da možemo biti zadovoljni do sada postignutim rezultatima te da u predstojećim sedmicama trebamo maksimalno podržati naš tim kako bi igračima pomogli na putu ostvarivanja zacrtanih ciljeva pred početak sezone, odnosno plasmana u evropska takmičenja za narednu sezonu.

Na tom putu, prva prepreka će biti RK Sloga iz Doboja, uz prvu utakmicu koja bi se trebala igrati 18.5. u Doboju, odnosno revaš u Visokom 22.5., što će uskoro biti i potvrđeno.

Okupimo se oko zajedničke ideje, podržimo naše rukometaše do kraja u borbi za titulu. Biće Bosna opet šampion!

 

RK Bosna Visoko – RK Borac Mtel Banja Luka 29:24 (poluvrijeme 14:11). Dvorana: KSC Mladost Visoko. Sudije: Kulović/Škaljić. Delegat: Sušić. Isključenja: Bosna 4 min., Borac 2 min. Sedmerci: Bosna 1(0). Borac 4(2).

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo E., Čabaravdić A., Čabaravdić K., Burić, Kapić 5, Harmandić 6, Čolo 3, Sirčo H., Selimović 1, Imamagić 5, Omanović 2, Jamaković A., Jamaković E., Toromanović 7, Keso.
Trener: Edhem Sirčo

RK Borac Mtel Banja Luka: Beširević, Đurđević 8, Prestaš, Mijatović 1, Bubić 2, Subotić, Nježić, Lukić 3, Miljković, Knežević L., Knežević N. 3, Rađenović, Šešić 2, Buljina 2, Dragičević 3, Dakić.
Trener: Mirko Mikić

Sponzor utakmice RK Bosna Visoko – RK Borac Mtel bila je kompanija VIns d.o.o. Društvo za zastupanje u osiguranju.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top