Bosna bolja od komšija iz Kaknja u prijateljskoj utakmici

RK Bosna - RK Kakanj 26. januar 2019.

Naši rukometaši večeras su odigrali drugu prijateljsku utakmicu pred nastavak takmičenja u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine te u Kaknju slavili nad domaćim timom rezultatom 35:27 (poluvrijeme 21:13 u korist Bosne).

Nakon početnog ispitivanja snaga i prvih par minuta u kojoj su rukometaši Kaknja držali rezultatski priključak, naši rukometaši su pojačali intenzitet igre u odbrani te znali iskoristiti sve greške igrača Kaknja, pa je prvo poluvrijeme završeno sa čak 21 postignutim golom (21:13 u korist Bosne).

U nastavku trener Sirčo je pružio priliku većem broju igrača uz standardno isprobavanje različitih formacija u odbrani i napadu. Najefikasniji u našem timu bili su Imamagić sa 9 i Toromanović sa 8 golova, Keso je postigao 6, Divković, Međić i Omanović po 3, dok su mrežu Kaknja po jednom pogađali Babić, Burić i Sirčo. U redovima Kaknja najefikasniji su bili Bručković sa 9 i Bjelopoljak sa 6 golova.

Podsjećamo, naši momci prvu utakmicu 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine igraju protiv rukometaša Zrinjskog iz Mostara već narednog vikenda, 2. februara, u Visokom.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top