Bosna bolja od Konjuha u prvoj domaćoj utakmici

RK Bosna - RK Konjuh 4. oktobar 2017

Utakmice je opravdala epitet derbija, a posebnu čar dala je posjeta u visočkoj dvorani Mladost, gdje je bilo pristuno oko 2.000 navijača, koji su se očito zaželjeli premijerligaškog rukometa, nakon što je Bosna prošle sezone igrala u Prvoj ligi Federacije BiH – grupa Jug.

Domaći igrači su od početka meča, pa sve do 45. minute igrali odlično, držali prednost i Konjuh jednostavno nije imao šanse da napravi nešto više u ovom meču.

Visočani su u potpunosti držali konce igre u svojim rukama u prvom dijelu, a prednost je rasla iz minute u minute. U jednom trenu rezultat je glasio osam razlike u korist Bosne (17:9), a gosti su do kraja poluvremena smanjili rezultat na osam golova zaostatka (18:11).

U nastavku se Konjuh probudio, ali jednostavno nije mogao da se vrati u meč u kojem je u prvom dijelu zaostajao sedam golova razlike. Kada je Bosna povela sa 24:15 u 45. minuti, bilo je jasno da je pobjednik riješen. Do kraja meča Konjuh je iskoristio opuštanje domaće ekipe i smanjio zaostatak na konačna četiri gola (28:24).

Najefikasniji u pobjedi Bosne bio je Mahir Burić sa šest golova, dok je Eldin Travančić dodao pet. Kod Konjuha Davor Kadić je pogađao osam puta, od toga dva sa penala.

Dvorana: KSC Mladost. Gledalaca: 2.000. Sudije: Zoran Raca i Miroslav Rakar (oba Banja Luka). Delegat: Alija Hasić (Tuzla). Sedmerci: Bosna Centrotrans 4 (3), Konjuh 4 (3). Isključenja: Bosna Centrotrans 10 minuta, Konjuh 6.

BOSNA CENTROTRANS: Grčo (sedam odbrana, jedan sedmerac), Memić 5, Burić 6, Harmandić 2, Buljina 1, Balta 1, Čabravdić, Divković 3, Imamagić, Limo 1, Jamaković 1, Sirčo, Omanović, Skopljak 3 (3), Travančić 5, Žiga (jedna odbrana). Trener: Dragan Zovko.

KONJUH: Marčeta 1, Husić, Grujičić 2, Šarić, Huseinović 1, Pejkušić 3, Modić, Sirčo (sedam odbrana), Kadić 8 (2), Sakić, Bojić, Čutura (dvije odbrane), Brkić 1, K. Hamzić, A. Hamzić 4. Trener: Žikica Milosavljević

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top