Bosna bolja od Slavije u Istočnom Sarajevu

RK Slavija - RK Bosna Visoko

U okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, naši rukometaši večeras su u Istočnom Sarajevu savladali RK Slavija rezultatom 37:24 (poluvrijeme 20:8).

Bez obzira na činjenicu da je RK Slavija ostao bez par bitnih igrača iz prošle sezone te da je loše krenuo u novu sezonu sa 3 poraza, naši rukometaši u ovu utakmicu ušli su sa maksimalnom koncentracijom, sigurno imajući u vidu i iskustvo sa prošlogodišnjeg gostovanja u Istočnom Sarajevu.

Ipak, da će ovo večeras biti naša noć bilo je jasno već nakon prvih par minuta utakmice, budući da su naši momci već nakon 5. minuta imali prednost od 3:0, kada je pogodio Harmandić. Prednost RK Bosna se povećala iz minuta u minut, da bi već polovinom prvog poluvremena iznosila 5 razlike (8:3), kada je u kontra napadu pogodio Burić.

Polovinom poluvremena priliku za igru i prvi zvanični nastup u dresu RK Bosna dobio je iskusni Tarik Međić, koji je unio novu energiju u našu igru te ubrzo nakon ulaska zabio svoj prvi gol, a nakon što je pogodio Kapić za “plus 6”, domaća ekipa je u 18. minuti tražila timeout. Do kraja prvog poluvremena na terenu je praktično bila samo jedna ekipa, a prednost se zaustavila na 12 golova razlike ponajviše jer u pojedinim trenucima ni naši igrači nisu imali dovoljno sreće i koncentracije u realizaciji situacija sa linije od šest metara, na što se svakako treba obratiti pažnja.

Za najbolji gol na utakmici pobrinuo se Mirza Mimić, koji je po isteku prvih 30. minuta nakon dosuđenog deveterca efektno pogodio mrežu golmana Slavije preko protivničkog bloka za 20:8 i veliki aplauz sa tribina.

Nakon prvog poluvremena pobjednik je praktično već bio riješen, pa je trener Sirčo priliku za igru pružio većem broju igrača, što je većina iskoristila na sasvim dobar način, a što potvrđuje i lista strijelaca u našem timu: Kapić 7, Čabaravdić 5, Međić, Mimić, Keso i Imamagić po 4, Harmandić 3, Omanović i Divković po 2, dok su se po jedan gol postigli Burić i Selimović. U ekipi Slavije raspoloženi su bili samo Bihdarić sa 7 i Blagojević sa 4 gola. U prvom poluvremenu dobar ritam na našem golu zadavao je Grčo, dok je u drugom poluvremenu na golu stajao veoma raspoloženi Sirčo.

Na žalost, tokom utakmice nezgodan udarac primio je naš Adnan Balta, pa je morao da napusti igru, no nadamo se da će tokom nastupajuće pauze uspjeti da se oporavi.

Bez obzira na objektivnu razliku u kvaliteti, utakmice na gostujućem terenu redovno predstavljaju poseban izazov tako da našim momcima treba čestitati na zalaganju i ostvarenoj pobjedi. Ono što također vrijedi spomenuti jeste da su naši rukometaši u Istočnom Sarajevu imali i sjajnu podršku navijača koji su doputovali iz Visokog, a UO RK Bosna se zahvaljuje domaćinima i sportskim prijateljima iz RK Slavija na iskazanoj dobrodošlici.

Upravo zbog utakmica reprezentacija, liga se nastavlja tek 3. novembra, kada u Visoko stiže ekipa Sloge iz Doboja, koja je baš kao i naša ekipa prvenstvo otvorila sa 3 pobjede u 4 utakmice, pa se ova utakmicama može smatrati i derbijem gola. Do tada, prvo mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše zbog bolje gol razlike zauzima RK Bosna Visoko!

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top