Bosna bolja od Vogošće u prvoj utakmici turnira

RK Bosna - RK Vogošća

Rukometaši visočke Bosne i ekipe RK Vogošća PH svojom utakmicom otvorili su turnir “Dan rukometa – Visoko 2018”. U dobroj rukometnoj utakmici na kraju su više želje pokazali naši igrači, koji su slavili pobjedu rezultatom 31:20 (poluvrijeme 17:13).

Na samom početku utakmice ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a snažan ritam od prvog minuta nametnuo je naš kapiten, Adnan Harmandić. Nakon uvodnih desetak minuta, naša ekipa je zaigrala angažovanije u odbrani, a igračima Vogošće posebno se “osvetila” igra bez golmana i sa dva pivota, budući da su naši igrači dobrom igrom u odbrani ili intervencijama golmana Grče, praktično svaki put kaznili takvu igru, efektnim i atraktivnim golovima preko cijelog terena, gdje se posebno istakao gol Mirnesa Grče koji je digao publiku na noge.

U par navrata igrači Vogošće su uspjevali da smanje rezultatsku razliku, no čini se da je u redovima Vogošće jedini zaista raspoložen za igru u ovoj utakmici bio Benjamin Čičkušić, koji je utakmicu završio sa čak 10 golova.

Sa druge strane naša ekipa, iako oslabljena neigranjem više standardnih prvotimaca, u napadačkom dijelu je ipak pokazala “širinu”, pa su se u strijelce pored izuzetnog Harmandića (8), upisali još Kapić (6), Burić, Čabaravdić, Mimić i Međić sa po 3, Balta (2), dok su po 1 gol postigli Divković, Keso i Grčo. Raspoloženi su bili i naši golmani, pa je tako Grčo skupio 7, a Sirčo 10 odbrana.

Vrijedi napomenuti da je u ovoj utakmici visočka publika po prvi put u dresu Bosne mogla gledati iskusnog Tarika Međića, te je sasvim izvjesno da će Međić biti veliko pojačanje za našu ekipu u oba pravca.

Iako se radi o turniru i prijateljskim utakmicama koje služe za davanje prilike većem broju igrača ili isprobavanje različitih taktika u napadu i odbrani, naša ekipa je još jednom pokazala da ima veliki potencijal pred početak nove sezone.

Finalna utakmica turnira “Dan rukometa – Visoko 2018” igra se večeras u 19 sati gdje će se sastati naša ekipa i pobjednik susreta RK Borac Mtel Banja Luka – RK Goražde, pa ovom prilikom pozivamo još jednom naše navijače da podrže naše momke u finalnoj utakmici, a koji će, bez obzira na umor i manji broj igrača u rotaciji, sigurno još jednom dati sve od sebe i predstaviti klub i grad na pravi način.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top