Bosna na korak od preokreta u Banja Luci

Borac Banja Luka - Bosna Visoko

Naši rukometaši, na žalost, na gostovanju u Banja Luci aktuelnom nisu uspjeli da naprave potpuni preokret te ostvare pozitivan rezultat. Na kraju utakmice, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Borac, od Bosne je bio bolji rezultatom 28:27.

Nakon početnog vodstva od 2:0 za našu ekipu, ostatak prvog poluvremena je pripao ekipi Borca, pa se na odmor otišlo sa rezultatom od 17:11 u korist Borca. Početak drugog poluvremena protekao je u izjednačenoj igri, pa je rezultat u 42 minuti iznosio 21:16.

Ipak, posljednjih 15 minuta obilježila je značajno bolja igra naše ekipe, pa je već u 49 minuti rezultat iznosio 23:21. U posljednjih 10 minuta naša ekipa pokušala je doći do potpunog preokreta, no na kraju je Borac ipak slavio pobjedu minimalnim rezultatom, a naša ekipa na taj način upisala je četvrti ovosezonski poraz.

Ono što svakako ohrabruje u ovoj utakmici jeste da je naša ekipa pokazala veliku volju za pobjedom protiv favoriziranog protivnika na gostujućem terenu te da se nema namjeru predati do samoga kraja.

RK Bosna Centrotrans Visoko čestita rukometašima Borca na pobjedi i zahvaljuje se na gostoprimstvu. Narednu utakmicu igramo također protiv starih sportskih rivala, ekipe Maglaja, u našoj dvorani u Visokom. Idemo dalje!

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top