Bosna poražena od Konjuha u Živinicama

RK Konjuh - RK Bosna

Rukometaši visočke Bosne pretprjeli su prvi poraz u Premijer ligi ove sezone na gostovanju u Živinicama. Bolji od Bosne bili su rukometaši Konjuha koji su slavili rezultatom 31:27 (poluvrijeme 16:13).

Nakon dobrih igara u pripremnom periodu i sjajnog otvaranja sezone, naši rukometaši na gostovanje u Živinicama su otputovali u dobrom raspoloženju, iako zbog inertnosti Rukometnog saveza i dalje lišeni usluga Tarika Međića.

Utakmica protiv Konjuha je otvorena dobro sa strane našeg tima pa je Bosna golovima Mimića i Kapića povela sa 2:0, da bi u 7. minuti golom Divkovića Bosna povela sa 3:1. U tom trenutku bilo je teško nagovijestiti da će to biti posljednje vodstvo našeg tima, no igrači Konjuha su napravili preoket te od 10. minute pa do kraja utakmice više nisu ispuštali vodstvo.

Prednost Konjuha u prvom poluvremenu se uglavnom održavala na dva gola razlike, iako je u 19. minuti Konjuh otišao na plus 4, no golovima Čabaravdića i Mimića rezultat je smanjen na 11:9. Na odmor se otišlo sa minusom od tri gola razlike, no i dalje je postojala nada da bi naši mogli preokrenuti.

Ipak, dobro raspoložen Sidik Omerović na golu Konjuha, tehničke greške, isključenja i diskutabilan sudijski kriterij, značili su da se Konjuh relativno brzo odvojio na 5 golova prednosti. Bosna se još jednom pokušala vratiti polovinom drugog poluvremena, kada je Kapić smanjio na 22:20, a nešto poslije toga i Balta pogađa za 23:21, no čini se da naši ovaj put nisu mogli da dođu na gol zaostatka i eventualno preokrenu utakmicu.

Do kraja, naši su samo ublažili poraz te je utakmica završena rezultatom 31:27 u korist Konjuha. Najefikasniji u redovima našeg tima bili su Mirza Mimić sa 8, Adnan Harmandić sa 6 te Kerim Čabaravdić sa 5 golova, dok su se kod Konjuha izdvojili Nermin Smajić sa 9 te Elvis Brkić sa 6 golova.

Iako se čini da se u ovoj utakmici mogao izvući bolji rezultat za naš tim, vremena za odmor nema, budući da se Premijer liga po “ubrzanom rasporedu” nastavlja već u srijedu, kada u Visoko dolazi trebinjski Leotar.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top