Bosna Prevent ostala bez ponajboljeg igrača

gradimirsancanin
gradimirsancaninPiše: Dario Božić

Došao je tiho, ali nije stigao ući u legendu. Da je ostao duže možda i bi, jer je za ovih pola godine koliko je proveo u Visokom pobrao velike simpatije svih ljubitelja rukometa u našem gradu. A došao je na probu, na preporuku trenera Savića, kao velika nepoznanica i najmanja “zvijezda” od svih “pojačanja”. Došao je da igra samo odbranu, a postao nezamjenjiv i u napadu i u odbrani.

Svi će se složiti, pokazao je više od svih ostalih pojačanja, a mnogi će reći i najviše od svih igrača Bosne-Prevent. Skroman na terenu, ali i van njega, pravi sportista, koji je uvijek davao maksimum i igrao za ovaj klub kao da je u njemu odrastao. Ako do sada niste pogodili, riječ je o Gradimiru Sančaninu, momku iz Bačke Palanke koji je ljetos stigao u Bosnu-Prevent. Dobio je ponudu koja se ne odbija i koja mu može rješiti životnu egzistenciju, odlazi u Norvešku u ekipu Lilehamera. Klub mu nije pravio smetnje, iako je pod ugovorom:

Zahvalio bi se Upravi Bosne-Prevent koja mi je izašla u susret i omogućila mi da iskoristim priliku koja se ne pruža svaki dan. Žao mi je što nisam sa Bosnom napravio više, ali puno okolnosti je na to uticalo, tako da odlazim neobavljena posla. Dao sam svoj maksimum, Visočani su to prepoznali, pa sam dobivao čestitke i riječi podrške i od ljudi na ulici. Šteta što rezultati nisu bili bolji, ali ovih pola godine su mi ostali u lijepoj uspomeni i ko zna, možda se jednom i vratim u Visoko, rekao je na oproštaju Gradimir Sančanin ili “Gagi” kako su ga svi od milja zvali.

Tako je Bosna-Prevent ostala bez ponajboljeg igrača sa kojim je dugoročno računala, ali ambicije za ovu sezonu su ionako prilično “okopnile”, tako da ostaje samo žal za naredne sezone, za igračem koji je sa svoje 23 godine mogao biti nosilac igre i dobar primjer za mlađe generacije kluba.

visoko_co_ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top