Bosna Prevent poražena u Goraždu

200px-KSCMladostRKBosna

U okviru 8. kola rukometne Premier lige BiH, rukometaši visočke Bosne Prevent gostovali su u Goraždu, kod istoimene ekipe, čiji je trener donedavno bio bivši Bosnin trener Senad Skopljak. Obzirom na nedostatak igrača zbog sporne pobune četvorke, više od poraza se nije moglo očekivati. Bosna je slabo otvorila utakmica i igrala je u grču, a prvi gol iz igre smo postigli tek u 15. minuti preko Bećara, koji je prije toga pogodio dva puta sa 7 metara.

 

Jedinu mini seriju Bosna pravi preko Kadića koji pogađa dvaputa u 22. i 23. minuti za smanjenje rezultata sa 11:4 na 11:6. Međutim do kraja poluvremena, domaći postižu 4, a Bosna samo jedan gol. Za konačnih 15:7 na kraju prvog poluvremena!

U drugom poluvremenu potpuno bolja slika visočkih rukometaša! 
Na početku drugog poluvremena domaći postižu pogodak preko Bezdroba za najveću prednost na utakmici od 9 golova razlike. Nakon toga naši mladi momci od 32. do 42. minute prave seriju od 5:0, i tako dolaze na 4 razlike! U tom periodu Žiga se sjajno razbranio.

 Međutim do kraja utakmice iako s puno više želje, i razigranosti, naši momci su napravili nekoliko tehničkih grešaka. što je omogućilo domaćinu, koji je bio jako grub, da održava prednost! A u posljednoj minuti kod rezultat 26:20, umjesto da smanjimo rezultat, pravimo još dvije greške, i dozvoljavamo domaćinu da postigne još dva gola za konačnih 28:20. 

 

Kod domaćih najefikasniji su bili Bezdrob sa 9 i Bukva sa 7 golova, a golmani Savić i Džananović su sakupili po 9 odbrana.
Kod Bosne četvorica su postigla po 4 gola i to Bećar, Kadić, Omanović i Begović, dok je Žiga sakupio 15 odbrana.

Dvorana: “Mirsad Hurić”, Goražde. Gledalaca: 700. Sudije: Arnautović N. i Jović A. (oba Tuzla). Delegat: Milenko Turudić(Mostar). Sedmerci: Goražde 4(4), Bosna Prevent 4(3).  Isključenja: Goražde 10 minuta, Bosna Prevent 6 minuta.

Goražde Bosna Prevent 28:20(15:7).

Goražde: Šehović(3 odbrane), Bukva 7(3), Džaferović, Martić 3, Građan 2, Merkez 1, Jamak, Bezdrob 9(1), Dedović 1, Marić 1, Savić (9 odbrana), Fidahić 1, Halilović, Pilav, Džananović (9 odbrana), Biljaka 3. Trener: Dževad Čulov.

Bosna Prevent: Sirčo, Žiga ( 15 odbrana), Vranac 1, Burić 1, Begović 4, Balta 1(1), Sirčo Ed. 1, Omanović 4, Bećar 4(2), Musa, Ahmetaš, Kadić 4, Hasečić, Semić, Skopljak. Trener: Samir Jamaković.

{fcomment}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top