Bosna savladala Gračanicu u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH

Kup: RK Bosna - RK Gračanica

Naši rukometaši su večeras u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Visokom savladali ekipu RK Gračanica rezultatom 25:23 (poluvrijeme 10:12).

Gosti iz Gračanice u Visokom su se predstavili u veoma dobrom izdanju, prije svega golman Admir Ahmetašević, koji je pokazao zbog čega ga je selektor Šuman pozvao u reprezentaciju, te iskusni Damir Doborac, koji je sa par poteza podsjetio na svoje reprezentativne dane.

Nakon što se u početku uglavnom igralo “gol za gol”, gosti su prvu osjetniju prednost ostvarili polovinom poluvremena kada je rezultat glasio 8:6 za Gračanicu, da bi tu prednost sačuvali i do kraja poluvremena kada je rezultat glasio 10:12 u korist Gračanice.

Vrijedi napomenuti i da je naša ekipa na samom početku utakmice ostala bez Eldina Travančića kojem se nakon teškog pada morala ukazati medicinska pomoć van dvorane.

U drugom poluvremenu Gračanica je ponovo otvorila nešto bolje te otišla na plus 3, nakon čega su se naši momci zaigrali nešto angažiranije u odbrani i napadu te brzo anulirali prednost Gračanice i prešli u vodstvo.

Desetak minuta prije kraja utakmice prednost našeg tima se kretala između 2 i 3 gola razlike, da bi u jednom trenutku došli i na plus 4, te se činilo da je konačno slomljen otpor gostiju, da bi se Gračanica ipak uspjela vratiti te smanjiti razliku za konačnih 25:23, što su gosti na kraju i proslavili sa svojim navijačima. Najefikasniji u pobjedi našeg tima bili su Harmandić sa 6, koji je ponovo postizao golove kada se činilo da ne postoji rješenje u napadu, te Čolo sa također 6, odnosno Omanović sa 5 golova, dok je na golu ovaj put dobar bio Enes Sirčo, koji je branio veći dio utakmice budući da prvi golman Mirnes Grčo nije imao svoju noć.

Na žalost, ova utakmica će ostati upamćena i po diskutabilnim odlukama i neujednačenom kriteriju sudijskog para Jović – Arnautović, no to ne umanjuje zaista dobru predstavu rukometaša iz Gračanice, zbog čega su na kraju utakmice nagrađeni i aplauzom visočke publike.

Bez obzira što smo svi zajedno priželjkivali pobjedu sa većom razlikom, smatramo da je u Visokom naša ekipa pokazala karakter kada je u drugom poluvremenu preokrenula rezultat te da u revanšu za 14 dana, koji se može posmatrati i kao drugo poluvrijeme, na gostujućem terenu trebamo pokazati da li u ovom trenutku zaista zaslužujemo prolaz u Final 4. Navijači i svi ljudi koji rade uz klub vjeruju u ovaj tim i pružat će maksimalnu podršku do kraja!

Za naš tim nema puno vremena za odmor, budući da već u petak u gostima igramo protiv RK Derventa, dok naredne sedmice u Visoko dolazi još uvijek aktuelni prvak BiH, ekipa banjalučkog Borca.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top