Bosna se osramotila u Zenici, izgubila 19 razlike, i primila čak 55 golova!

rukometnalopta

rukometnaloptaAko je neko vjerovao u pobjedu rukometaša Bosne Prevent u KUP-u BiH, i očekivao senzaciju(a ja jesam), onda smo se grdno zavarali vjerujući u ovu ekipu. Nisam od onih koji osuđuju odmah, i nije sramota izgubiti! Ali sramota je, bruka je, jadno je, nevjerovatno da ekipa renomea visočke Bosne Prevent, izgubi 19 razlike, primi 55 golova, i da se ne prikaže zrno borbe, te pritom vam golmani zabilježe 22 odbrane! To se ne može opravdat ni time da se Geko nije uopšte pojavio (i ne zna se hoće li se uopšte vratiti u Visoko), ni time da Edhem Sirčo nije nikako ulazio u igru!

Ne smijem tvrditi, ali reći ću da mislim da Bosna nikada od osnivanja nije doživjela ovakav blam!

Prvo poluvrijeme smo imali, kakav- takav priključak, čak je u 19. minuti rezultat glasio 16:16, ali onda Čelik pravi seriju od 5:0 i odlazi na 21:16! Do kraja poluvremena, Bosna Prevent postiže gol više od Čelika i na polovrijeme se odlazi rezultatom 25:21!
A onda u drugom poluvremenu, sve ono čemu se nikad nismo nadali! Čelik u potpunosti preuzima incijativu, pravi razne serije, od po 4 i 5 golova razlike! Nezainteresovanost, indolentnost, preveliki broj tehničkih grešaka, izgubljenih lopti i čega sve ne, donijeli su totalni debakl!  Igra drugog poluvremena može se opisati kao, ustvari ako mislimo na Bosnu, onda nema opisa!

Jedina gora stvar od ovog poraza je povreda Enesa Sirče, koji je i večeras sakupio 15 odbrana, i još uvijek ne znamo koliko je opasna njegova povreda!

Čeliku čestitke na pobjedi! 
A naši igrači moraju se dobro zapitati, zašto im je trebala ovakva noć u Zenici?! 

Sljedeću utakmicu, igramo kod kuće u Ligi protiv Leotara, i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir! Tu ćemo vidjeti da li je Zenica bila loša noć, ili im stvarno nije stalo do tradicije kluba koji predstavljaju, i grba na dresu koji nose!

 Kod Čelika, kontraverzni Davor Kadić  je bio najbolji, i postigao je 14 golova, a Davor Lučić je dodao 10, dok je Starčević sakupio 12 odbrana!

Kod Bosne najefikasniji je bio Selimović sa 11 golova, a mladi Begović koji je zamjena za Geku dodao je 7! Već pomenuti Sirčo je sakupio 15 odbrana!
{fcomment}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top