Bosna traži prve bodove sa gostujućih terena u Živinicama

RK Konjuh - RK Bosna

Nakon pauze u prethodnom kolu, naša ekipa ovog vikenda gostuje RK Konjuh iz Živinica.

U okviru 3. kola Premijer lige za rukometaše naši momci su u prvom dijelu sezone slavili rezultatom 28:24 u Visokom, a sam pogled na tabelu, gdje se Konjuh sa 22 poena nalazi na 5. mjestu i Bosna sa 19 bodova na 8. mjestu, otkriva da se ova utakmica može okarakterisati i kao “derbi sredine tabele” jer je jasno da bi pobjeda mnogo značila za obje ekipe u borbi za što bolji plasman ove sezone i poziciju u gornjem dijelu tabele.

Ove sezone Konjuh je na domaćem parketu izgubio samo od RK Izviđač, uz par minimalnih gostujućih poraza, što jasno pokazuje da se radi o jednoj jako dobroj ekipi. U 15. kolu, RK Konjuh je poražen u Ljubuškom od RK Izviđač, kojeg je naša ekipa porazila u okviru 14. kola u Visokom.

Vrijedi napomenuti i da je naš golman, Enes Sirčo, u prvom dijelu sezone nastupao za RK Konjuh te da u ovoj sezoni naši rukometaši još uvijek nisu donijeli bodove sa gostujućih terena, što bi svakako trebala biti dodatna motivacija.

Uzimajući sve u obzir, jasno je da nas očekuje jedna teška utakmica te se nadamo da će naši rukometaši nakon serije minimalnih gostujućih poraza u Živinicama ostvariti pozitivan rezultat.

Utakmica RK Konjuh – RK Bosna Centrotrans igra se u subotu, 10. marta, sa početkom u 19 sati u Živinicama. Delegirane sudije su Dejanović – Marčetić, a delegat Turudić.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top