Bosna u derbiju bolja od Vogošće, slijedi Zrinjski

RK Bosna - RK Vogošća PH

Rukometaši Vogošće PH bolje su otvorili utakmicu te zahvaljujući fenomenalnim odbranama golmana Damira Efendića poveli sa 2:0. Naši su prvi gol postigli tek u 9. minuti, kada je pogodio Čabaravdić, dok je Vogošća u narednim minutama održavala  prednost od 1 do 2 gola razlike. Do prvog vodstva, naši su došli tek u 19. minuti, kada su poveli 5:4, nakon što je naš golman Enes Sirčo uvezao par odbrana. U prvom poluvremenu odgovornost na sebe je preuzimao kapiten Harmandić, koji nije trenirao veći dio sedmice zbog povrede pretrpljene u susretu sa Goraždem, no još jednom je pokazao svoju veličinu te bio pravi lider na terenu.

U 26. minuti nakon gola Vogošće za izjednačenje 8:8, trener Sirčo je pozvao timeout, nakon čega je Imamagić postigao sjajan gol za vodstvo 9:8, a onda još jedan za prvu prednost od 2 gola našeg tima, koja je zadržana do kraja poluvremena.

Na početku drugog poluvremena naši rukometaši su propustili par prilika da povedu sa 3 gola te se činilo da bi upravo jedno takvo vodstvo moglo prelomiti utakmicu. Nakon što su naši rukometaši to postigli, ubrzo su došli i do vodstva od 5 golova, da bi se Vogošća serijom od 3-0 nakon isključenja Toromanovića ponovo uspjela vratiti u utakmicu.

Tada na scenu ponovo stupa kapiten Harmandić, koji svojim golovima i proigravanjima za Toromanovića drži prednost naše ekipe, a nakon niza utakmicu gdje su naši rukometaši imali problema u efikasnosti prilikom izvođenja sedmeraca, na nivou je večeras bio Omanović koji je pogodio iz svih 5 pokušaja. U redovima Vogošće, Stojanović nije bio naročito raspoložen, tako da je u napadu sve zavisilo od Čičkušića i Bosića. Ipak, sve pokušaje Vogošće da se još jednom vrati u utakmicu zaustavio je izuzetno raspoloženi Sirčo pa su naši na kraju zasluženo slavili rezultatom 26:21.

Večeras smo vidjeli izuzetno dobru igru u odbrani našeg tima predvođenu trojem Toromanović-Burić-Balta, raspoloženog Enesa Sirču, izuzetno važne golove Imamagića i Čabaravdića, koji je pogađao mrežu gostiju sa obje krilne pozicije, uspješnu realizaciju sa linije sedam metara od strane Omanovića, liderstvo kapitena Harmandića, efikasnost Toromanovića te još prostora za poboljšanje realizacije sa krilnih pozicija i kontra napada.

Naši momci narednu utakmicu igraju nakon reprezentativne pauze 17. aprila u Mostaru protiv Zrinjskog. Do kraja regularnog dijela Premijer lige ostale su 4 utakmice, a Gračanica u završnicu ulazi sa prednošću od 3 boda. Ipak, za naše rukometaše računica je jasna, ako želimo osvojiti prvo mjesto, potrebno je pobijediti u sve 4 utakmice do kraja, uključujući i direktni okršaj protiv Gračanice u Visokom. Idemo dalje!

RK Bosna – RK Vogošća 26:21 (poluvrijeme 11:9). Dvorana: KSC Mladost Visoko. Sudije: Pandžić/Šatordžija. Delegat: Raić. Sedmerci: Bosna 5(5), Vogošća 5(5). Isključenja: Bosna 6 min., Vogošća 8 min.

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo (17 odbrana), Čabaravdić A., Čabaravdić K. 4, Burić, Kapić 2, Harmandić 6, Čolo, Balta, Selimović, Imamagić 3, Omanović 6, Jamaković A., Babić, Jamaković E., Toromanović 5.
Trener: Edhem Sirčo

RK Vogošća Poljine Hills: Efendić (16 odbrana), Ivanković, Geko, Čorbo, Kadrić 1, Kreso, Gavrić 1, Mimić 1, Halilović, Bečić, Jelačić 1, Zahirović, Osmanhodžić, Bosić 5, Stojanović 1, Čičkušić 11.
Trener: Bojan Unčanin

Sponzor utakmice RK Bosna Visoko – RK Vogošća Poljine Hills je bila BH Pošta – Vaša Pošta za sva vremena.

BH Pošta

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top