Bosna u Visokom doživjela prvi poraz ove sezone

RK Bosna - RK Borac

Rukometaši visočke Bosne večeras u Visokom doživjeli su prvi poraz u okviru službene utakmice od početka sezone. U okviru 21. kola, bolji od naših rukometaša bili su rukometaši Borca iz Banja Luke koji su nakon nevjerovatnog preokreta u drugom poluvremenu slavili rezultatom 26:23 (poluvrijeme 17:8 u korist Bosne).

Nakon što je u petak naša ekipa napravila fantastičan preokret 15 minuta prije kraja utakmice te izborila remi u Derventi, čime je nastavljen niz od 5 utakmica bez poraza, navijači i igrači su se nadali da će taj niz biti nastavljen i u utakmici sa Borcem, posebno jer do večeras naša ekipa nije izgubila u Visokom ove sezone.

I tako je i krenulo. Naši rukometaši su utakmicu započeli furiozno te već u 7. minuti imali prednost od 5:0, a tokom prvog poluvremena je ta prednost dostizala i 10 golova razlike. Bosna je izgledala atraktivno i efikasno, a gosti nisu mogli naći rješenje za izuzetno raspoloženog Kapića, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 17:9 u korist Bosne, što je rezultat koji ove sezone u poluvremenu niko nije imao protiv aktuelnog prvaka.

U drugom poluvremenu, djelovalo je kao da je na teren izašla potpuno druga ekipa. Da li je naše momke stigao umor od igranja dvije utakmice sedmično ili su već nakon poluvremena povjerovali da je Borac razbijen i utakmica dobivena, teško je reći, no u drugom poluvremenu na terenu je bila praktično samo jedna ekipa, odbrana je “pucala” sa svih strana te su gosti napravili nevjerovatan preokret i u 50. minuti prvi put poveli na utakmici, 21:20.

Igrači, baš kao i navijači, bili su u šoku, a ni dva time-outa koje je pozvao trener Sirčo nisu uspjela da naše igrače “vrate” u ovu utakmicu te na kraju Borac zasluženo slavio 26:23. Goste su predvodili Đurđević sa 8 i Lukić sa 7 golova, dok u Bosni najviše golova dali Kapić (8) te Omanović 4.

Nakon ovakvog šokantnog poraza u utakmici gdje se činilo da naši momci nakon prvog poluvremena ne mogu izgubiti, teško je pronaći prave odgovore. Ipak, igrači trebaju biti svjesni da im nakon ovog poraza publika ipak nije zviždala te da je aplauzom pozdravila zasluženu pobjedu Borca, što je nešto što se rijetko dešava na rukometnim terenima u Bosni i Hercegovini kada prava, rukometna publika, aplauzom pozdravi boljeg protivnika ili protivnika koji se borio do kraja, kao što je bilo i sa utakmicom protiv RK Gračanica.

U narednim danima sigurno je da će biti mnogo različitih kritika i viđenja ovog poraza, koji posebno boli, no naše momke već u subotu čeka gostovanje u Maglaju, dok je u narednu srijedu revanš Kupa u Gračanici. Igrači imaju priliku da se iskupe, ništa nije izgubljeno te se i iz ovog poraza trebaju izvući određene lekcije, kako se ovakvi propusti ne bi dešavali u budućnosti.

RK Bosna Centrotrans i dalje ima dobre igrače, ovaj time je dobar spoj iskustva i mladosti, i sada je pravo vrijeme da svi zajedno ponovo stanemo uz igrače, kada je najteže i kada je moral tima opao, bez obzira na prostor za opravdane i dobronamjerne kritike, a na igračima je da to povjerenje vrate kroz pravu igru i borbu do kraja, bez obzira kakav krajnji epilog te borbe bude. Visočka publika preko 60 godina aplauzom nagrađuje i poraz svog voljenog tima u situaciji kada se igrači bore za svaku loptu do kraja utakmice. Jer i dalje volimo svaku Bosnu, ali visočku najviše.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top