Bosna ubjedljivom pobjedom u Kaknju okončala sezonu

RK Kakanj - RK Bosna

Naši rukometaši pobjedom nad ekipom RK Kakanj, rezultatom 44:34 (poluvrijeme 23:11), okončali su ovu sezonu Premijer lige te sezonu završili na 6. mjestu prvenstvene tabele.

Pobjeda u Kaknju ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a stručni štab je dao priliku svim igračima koji su otputovali na gostovanje u Kakanj. U 24 odigrane utakmice, naš klub ove sezone zabilježio je 12 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 10 poraza, što je bilo dovoljno za već spomenuto 6. mjesto. Novi prvak je ekipa RK Izviđač, a preko Premijer lige evropske utakmice osigurali su još RK Vogošća i RK Zrinjski, dok u niži rang takmičenja sele ekipe Goražda, Kaknja i sarajevske Bosne.

Iako se stekao dojam da se u ovoj sezoni moglo napraviti i nešto više kada se u obzir uzmu neki nespretni porazi, uzimajući u obzir da se ekipa tek vratila u Premijer ligu te ujedno izborila i završnicu Kupa, vjerujemo da ipak možemo biti zadovoljni postignutim, a predstojeći period će svakako biti iskorišten za analizu rezultata i planiranje za narednu sezonu.

Za našu ekipu nema odmora, budući da se već naredni vikend u Banja Luci odlučuje o novom osvajaču trofeja Kupa Bosne i Hercegovine, a za koji će se pored Bosne boriti još domaćin Borac, Konjuh te Zrinjski.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top