Bosna Vispak bolja od Slavije

Bosna Vispak je u ovaj meč ušla bez drugog strijelca Nedžada Imamagića, dok je Slavija igrala bez Spasoja Pejića i Adisa Hrbata. Bosna je prvu osjetniju prednost imala u 15. minuti, kada je povela sa 9:5. U drugih 15 minuta prvog poluvremena gosti su uspijevali da se vrate do dva gola zaostatka, a Visočani su na odmor otišli sa tri gola prednosti (17:14).

U nastavku meča Bosna je čuvala prednost od tri do četiri gola, da bi u 48. minuti povela sa 27:21, te se taj momenat ispostavio kao ključni. U narednih pet minuta Bosna pravi seriju od 4:0 i odlazi na 31:21, te je meč praktično bio riješen. Do kraja duela Bosna je čuvala prednost, a konačan rezultat glasio je 34:24.

Kod Bosne je najefikasniji bio povratnik Muhamed Toromanović sa šest golova, dok su Adnan Harmandić i Luka Karanović dodali po pet. U redovima Slavije Haris Bračković je postigao devet pogodaka.

RK Bosna Vispak – RK Slavija 34:24 (17:14)
Dvorana: KSC Mladost.
Gledalaca: 800.
Sudije: Sudije: Ivan Bilić i Filip Dugandžić (oba Ljubuški).
Delegat: Boško Ćađo (Kozarska Dubica).
Sedmerci: Bosna Vispak 7 (3), Slavija 4 (2).
Isključenja: Bosna Vispak 6 minuta, Slavija 10.

BOSNA VISPAK:
Žiga, Osmanhodžić 4, K. Čabaravdić 3, Burić 1, Harmandić 5, E. Sirćo, Toromanović 6, Keso 2, Karavdić, A. Čabaravdić, Karanović 5, Omanović 2, A. Jamaković 1, Babić, Balta 3, E. Jamaković 2. Trener: Senad Skopljak.
SLAVIJA: Trapara, Močević, Delalić, Benić 3, Čizmović, Domazet, Karamehmedović 4, Tošić 2, Mimić 2, Bračković 9, Beribaka 3, Raonić, Bojović 1. Trener: Goran Tomić.

Za rukometaše Bosne Vispak nema odmora, jer već u srijedu 4. decembra gostuju ekipi Slobode u okviru 2. pretkola Kupa Bosne i Hercegovine.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top