Bosna Vispak i dalje neporažena: Osvojen bod u Doboju

Tako je Bosna Vispak i dalje nakon pet kola neporažena ekipa, a upisala je tri pobjede i dva remija. Visočani su i u Doboju imali šanse za pobjedu, poveli su u 43. minuti sa 22:19, ali je do kraja domaća ekipa uspjela da osvoji bod.

Nakon dva početna vodstva domaćina, Bosna Vispak je prvi put povela u 5. minuti sa 3:2. Nakon toga Sloga vraća prednost na svoju stranu u 11. minuti i vodi sa 5:4. Naredno vodstvo Bosna Vispak je imala u 20. minuti, kada je povela sa 9:8. Ipak, do kraja prvog dijela Sloga je vratila prednost i na odmor otišla sa vodstvom od 14:13.
Na početku drugog dijela, Sloga je povela sa 16:16, ali Berin Keso sa dva gola donosi izjednačenje (16:16). U 40. minuti Bosna ponovo vodi golom Toromanovića sa 20:19, a ond se serija nastavlja sa dva gola Osmanhodžića za 22:19 u 43. minuti. Sloga se vraća na 21:22, ali Omanović prekida seriju Bosne od pet minuta bez gola za vodstvo Bosne od 23:21. Ipak, golovima Miličevića i Stankovića Sloga dolazi do izjednačenja u 50. minuti na 23:23. Na ulasku u posljednjih 10 minuta, Omanović svojim trećim golom donosi prednost Bosni Vispak od 24:23. Nakon toga se igralo gol za gol, a Sloga uspijeva u 56. minuti doći do preokreta, jer je Miličević pogodio za 27:26. Ipak, Harmandić nekoliko sekundi kasnije izjednačava na 27:27. Do kraja meča nije viđen nijedan pogodak, pa je ostalo 27:27.

U redovima Bosne najefikasniji su bili Nedžad Imamagić i Almir Osmanhodžić sa po sedam golova, dok je Emir Omanović dodao tri. Po dva gola dali su Luka Karanović, Berin Keso, Muhamed Toromanović i Adnan Harmandić. Mahir Burić i Kerim Čabaravdić su postigli po jedan pogodak.
U redovima Sloge Vladimir Stanković je pogađao 11 puta.

 

Sada slijedi reprezentativna pauza, a Bosna Vispak dočekuje Maglaj 30. oktobra u 19 sati u KSC Mladost.

 

Na kraju dodajmo i to da su gosti iz Doboja na posljednjoj utakmici dobili veliki aplauz, o kojem se pisalo u cijeloj državi Bosni i Hercegovini, a da niko od igrača ili uprave RK Sloga nije primio nijednu uvredu. No, večeras se dio publike u Doboju potrudio da uništi sve to, pa je cijelim tokom meča skandirao onako kako ne treba. Neka je na čast toj grupi “navijača”.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top