Bosna Vispak u subotu protiv Sloge (Doboj)

Nakon tri poraza u isto toliko odigranih mečeva, rukometaši Bosne Vispak u subotu u okviru 5. kola dočekuju dobojsku Slogu. Visočki rukometaši su itekako razočarali na početku sezonu, pa je u klubu upaljen alarm, te je duel protiv Sloge proglašen itekako važnim za nastavak sezone.

Bosna se nalazi na dnu tabele bez ijednog osvojenog boda, mada doduše ima utakmicu manje (neodigrani duel protiv Sloge GV/U), ali to svakako nije nijedan vid opravdanja za tri ispodprosječne partije. Doduše, dva gostovanja su bila Izviđaču i Borcu, pa je zbog toga itekako teško donositi pravi sud snage i kvaliteta ekipe.

Zato je meč protiv Dobojlija itekako važan, a Sloga je ovu sezonu otvorila odlično. U četiri meča ima isto toliko pobjeda, kao što imaju i Borac i Izviđač, te je već istakla kandidaturu za titulu. Predvođena s klupe proslavljenim golmanom Marijom Kelentrićem i na terenu vrlo iskusnim i kvalitetnim igračima poput Vladimira Stankovića, Peđe Dejanovića, Artema Iunina, Vladana Đurđevića, Sloga će sigurno i u Visoko doći po nastavak pozitivnog niza.

Našim momcima je sada potrebna podrška, kako bi se “izvadili” iz ove teške situacije, a sigurno da bi osvajanje dva boda itekako donijelo samopuzdanje pred naredne mečeve, ali i pred evropski nastup protiv ekipe Besa Famgas.

Utakmica između Bosne Vispak i Sloge igra se u subotu od 19 sati u KSC Mladost, a poznato je da je zabranjeno prisustvo navijača na tribinama. Direktan prenos ovaj put će biti na Facebook stranici RK Bosna Vispak.

Sudije na ovom meču su Žarko Hrstić i Ante Rašić iz Ljubuškog, a delegat je Elvis Marčetić iz Prijedora.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top