Bosna Vispak ubjedljiva protiv Konjuha za drugu pobjedu u sezoni

U okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše Bosna Vispak je na svom terenu pobijedila Konjuh sa 34:26.

U prvom dijelu Bosna Vispak je predvođena golmanom Farisom Žigom dominirala terenom, kontrolisala igru i rezultat, a gosti se nisu najbolje snašli, pa su Visočani na odmoru imali velikih sedam razlike. Bilo je 20:13.

U nastavku meča, kao da je na teren izašla druga ekipa Konjuha. Sjajni srednji bek Mario Pavlak probudio je svoju ekipu, počeo odlično razigravati, te su se Živiničani sredinom nastavka vratili na samo tri gola zaostatka (22:25).

Ipak, Bosna Vispak se u tim trenucima uozbiljila, Harmandić je preuzeo odgovornost, nepogrešivi Osmanhodžić ga je pratio, pa je upisana druga pobjeda u trećem meču ove sezone.

Visočane je do pobjede prevodio Almir Osmanhodžić sa sedam golova iz isto toliko pokušaja, a Adnan Harmandić i Muhamed Toromanović dodali su po pet. Emir Omanović i Berin Keso postigli su po četiri gola, a Luka Karanović, Mahir Burić i Kerim Čabaravdić dodali su po tri. Faris Žiga sakupio je 10 odbrana, a Ahmed Čabaravdić i Enes Sirćo dodali su po dvije.

U redovima Konjuha najefikasniji je bio Nermin Smajić sa osam golova.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top