Bosna zabilježila drugu pobjedu u sezoni

Detalj sa utakmice RK Bosna Centrotrans Visoko - RK Bosna Sarajevo

Rukometni klub Bosna Centrotrans Visoko ostvario je drugu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone, savladavši imenjake iz Sarajeva rezultatom 34:20. Utakmicu u Visokom bolje su otvorili gosti iz Sarajeva koji su u jednom trenutku poveli sa 3 gola razlike, no naši momci uz podršku sa tribina odgovorili su dobrom odbranom i boljom igrom u napadu pa se na odmor otišlo sa zasluženom prednošću našeg tima 14:10.

U drugom poluvremenu, RK Bosna Centrotrans Visoko nastavio je sa dobrom igrom u odbrani, a publika je počašćena sa nekolicinom izvrsnih poteza i akcija, što je nagrađeno sa gromoglasnom podrškom i pjesmom sa tribina.

U našem timu najviše golova postigao je Harmandić – 8, Memić je postigao 6, dok su Travančić, Burić i Čabaravdić postigli po 5 golova.

Prije početka utakmice, predsjednik UO RK Bosna Centrotrans Visoko, Adnan Delić, uručio je plaketu za doprinos razvoja rukometa u Visokom Adnanu Zečeviću.

Nakon reprezentativne pauze tokom naredne sedmice, tokom koje će naš klub predstavljati kapiten Adnan Harmandić, Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se susretima 6. kola u subotu, 4. novembra, a naša ekipa putuje u Goražde, gdje traži prve bodove sa gostujućeg terena u ovoj sezoni.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top