Čelik opravdao ulogu favorita i slavio protiv RK Bosna 2 u Visokom

RK Bosna 2 Visoko - RK Čelik Zenica

U 7. kolu Prve lige FBiH za rukometaše (grupa Sjever) RK Čelik Zenica je opravdao ulogu favorita te u Visokom slavio protiv drugog tima našeg kluba rezultatom 36:26 (poluvrijeme 16:16).

RK Čelik, kao jedan od glavnih konkurenata za povratak u Premijer ligu, u Visoko je doputovao sa jasnim ambicijama za ostvarenje još jedne pobjede, dok su naši momci tražili treću pobjedu u nizu.

Čelik je bolje otvorio utakmicu te poveo sa 4:1, nakon čega su se naši momci konsolidovali u odbrani i napadu te uspjeli vratiti u utakmicu. Na golu RK Bosna 2 u prvom poluvremenu sjajan je bio Ahmed Čabaravdić, te upravo zahvaljujući njegovim odbranama naši momci su uspjeli da preokrenu te u jednom trenutku povedu i sa 3 gola razlike. U tim trenucima našu igru je krasio brz protok lopte, stvaranje prostora za krilne igrače i efikasni kontra napadi.

Ipak, čak ni odbrane Čabaravdića nisu mogle kompenzovati iznenađujuće veliki broj tehničkih grešaka u napadu, pa se Čelik do kraja prvog poluvremena uspio vratiti u utakmicu i na odmor se otišlo pri rezultatu 16:16.

Kao što se moglo i pretpostaviti, igrači Čelika su u drugom poluvremenu povećali intenzitet svoje igre u odbrani, na što naši momci, na žalost, nisu imali pravi odgovor. Ispadanje lopti bez kontakta sa protivničkim igračem, loša dodavanja te previše solo akcija u napadu, koje su generalno karakteristične za ovaj uzrast, omogućile su Čeliku da već u prvih par minuta drugog poluvremena ostvari prednost od 4 gola razlike, a koja je samo nastavila rasti do kraja utakmice.

Dodatnu nervozu u igru naših momaka te publiku na utakmici unio je i sudijski par Lipa – Muhtarević, čije suđenje večeras je bilo ispod nivoa ove lige. Do kraja utakmice trener Handžić je dao priliku većini igrača, a Čelik je zasluženo slavio sa 36:26. Snimak ove utakmice će svakako dobro doći našim momcima kako bi analizirali napravljene tehničke greške te ih pokušali ispraviti u narednim utakmicama, uz fokus na nesebičnu timsku igru koja uvijek daje najbolje rezultate.

Najefikasniji igrači u našoj ekipi bili su ponovo Emrah Jamaković sa 10, Harun Babić sa 6 te Sead Sirčo sa 5 golova, dok je RK Čelik predvodio Eldar Mehić sa 12 golova.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top