Edhem Sirčo: Neće biti lako, ali očekujem našu pobjedu, jer vjerujem da smo kvalitetniji

Edhem Sirćo sa ekipom

Nakon dva kola visočka Bosna ima polovičan učinak. Pobjeda protiv Maglaja sa 36:21 i poraz od Konjuha sa 27:31. U trećem kolu naši rukometaši dočekuju lidera na tabeli – Leotar, a u najavi ovog meča trener Edhem Sirčo prvo se osvrnuo na prva dva meča.

– Poslije zaista odlične utakmice u srijedu protiv Maglaja, kada su svi igrači dali svoj maksimum i kada smo slavili zasluženu pobjedu, u subotu protiv Konjuha nismo bili na nivou na kojem smo očekivali da ćemo biti, iako je Konjuh odigrao odličnu utakmicu, vjerovatno iznad svojih mogućnosti, a mi nismo bili na nivou svojih mogućnosti, a kada nismo na 100 posto teško da možemo slaviti u gostima. Ne mogu, naravno, da ne spomenem i nekoliko sudijskih odluka, koje su bile na našu štetu, rekao je Sirčo i onda nastavio i Leotaru:

– Sada smo u situaciji, gdje očekujemo meč sa Leotarom, koji ovdje dolazi sa šest bodova iz dva kola i vjerovatno će biti veoma težak meča. Nadam se da ćemo sutra sa što manje potrošene energije ostvariti pobjedu, da bismo u subotu protiv Slavije pokušali donijeti bodove sa strane.
Leotar je novi prvoligaš, doveli su pet-šest novih igrača. Imamo neke informacije o njima, ali to je jedna ekipa, koja igra čvrst rukomet, dosta su grubi, što nama ne odgovara, jer imamo puno povrijeđenih igrača, ali ja mislim da smo bolji i da ćemo ostvariti pobjedu u jednoj lijepoj utakmici.

Trener našeg prvog tima na kraju je pozvao i publiku da dođe u što većem broju, te da ima strpljenja, jer su povrede velikog broja igrača i neregistracija Međića uzrok oscilacija u igri.

– Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nam daju podršku i da shvate da imamo dosta povrijeđenih igrača, Međića još nismo registrovali, tako da nismo u punom sastavu, zato su ove oscilacije i moguće i nadam se da će se to ubrzo sve riješiti – da ćemo registrovati Međića prije svega i da će povrijeđeni vratiti, kazao je Sirčo.

Utakmica RK Bosna – RK Leotar igra se sutra (srijeda) od 19 sati u dvorani Mladost, a cijena ulaznice je 3 KM. Vrijedi napomenuti naravno da vrijede godišnje ulaznice.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top