Edhem Sirčo za Sport1: Borac? Šanse za finale su nam podjednake

Edhem Sirčo

Rukometaši visočke Bosne će u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine igrati protiv banjalučkog Borca m:tel. Bit će to dueli dva tima, koja su prošle godine igrala u finalu Kupa naše zemlje, a trener Bosne Edhem Sirčo za Sport1 tvrdi da nije bilo posebnih želja uoči žrijeba.

– U polufinalu smo ostali Borac, Vogošća, mi i Izviđač ili Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Mislim da su to najkvalitetnije ekipe u državi, uključujući Gračanicu. Sa svima se mora igrati, tako da nije bilo lakog protivnika da ga priželjkujemo u polifinalu. Što se nas tiče, nadam se da će mi ekipa biti zdrava i spremna. Očekujem dvije odlične utakmice, izuzetno cijenimo Borac, a mislim da su šanse podjednake, ističe Sirčo.

On smatra da to što je Borac domaćin u drugom meču ne mora ništa da znači.

– Mi smo odigrali tri dobre utakmice u Banjoj Luci, i “padali” smo na samom kraju. Izgubili smo kući od Borca, iako smo na poluvremenu vodili sa devet razlike. Mislim da ove dvije utakmice, neće biti slične nijednoj od ranije. Mi ćemo učiniti sve da pobijedimo, a ako bude moguće sa što većom razlikom, ali ponavljam – ništa se neće riješiti u prvom meču, niti će Borcu biti lakše što je domaćin u drugom meču, zaključio je Sirčo.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top