Emir Omanović za Oslobođenje: U Kupu utakmica sezone

Emir Omanović

Rukometaši visočke Bosne Centro-trans su u 19. kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu savladali ekipu Goražda sa 27:21. Visočani su i dalje bez poraza na domaćem terenu, a kako igraju u dvorani Mladost, teško da će iko iz Visokog odnijeti sva tri boda ove sezone. Vogošća je bila najbliža, jer je remizirala, dok se niko drugi nije naigrao.

Protiv Goražda najefikasniji je bio desni bek Faruk Čolo sa sedam golova, a jedan manje postigao je Emir Omanović, lijevo krilo Visočana. Omanović u razgovoru za Oslobođenje ističe da je pobjeda protiv Goražda sasvim zaslužena.

– Svaka čast Goraždu, ali za nas je ovo bila rutinska pobjeda. Najbitnije je da smo od početka meča krenuli maksimalno ozbiljno i to se na kraju isplatilo. Pobjeda je sasvim zaslužena i sigurno da svi možemo biti zadovoljni. Goraždu želim da opstane u ligi, ali neka bodove traže na nekom drugom mjestu, a ne u Visokom, priča nam Omanović, koji ističe da je publika vrlo važan faktor za igru Bosne.

– Stvarno moram iskoristiti priliku da zahvalim publici u Visokom na sjajnoj podršci, ne samo u subotu nego i tokom cijele sezone.

S obzirom na to da je u toku reprezentativna pauza, Visočani će odmarati do 11. aprila, kada je na rasporedu kup-meč protiv Gračanice.

– Sada se okrećemo narednim obavezama, a prva je utakmica u Kupu protiv Gračanice. Za nas je to utakmica sezone. Izuzetno cijenimo Gračanicu, posebno kada se gotovo dva mjeseca prije kraja Prve lige zna da će ona ući u elitni rang. To što Gračanica igra u drugom rangu takmičenja, ne znači da ćemo je potcijeniti. Vjerujem da će publika ponovo napuniti dvoranu i još jednom pokazati da Visoko živi rukomet, ali i da će biti naš 8. igrač, zaključio je Omanović.

Izvor: Oslobođenje

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top