Goražde apsolvirano, na redu je Kup u Vogošći

Publika  koja je došla u KSC Mladost na meč 8. kola Premijer lige BiH za rukometaše, nije očekivala da će se RK Bosna Vispak u prvom dijelu mučiti protiv Goražda.

Uz dužno poštovanje prema timu iz Goražda, Bosna je ipak bila aposlutni favorit u ovom meču, što je u drugom dijelu i opravdala. Vodila je Bosna cijelim tokom prvog dijela, ali ne više od tri gola razlike, igralo se bez odbrana, sijevali su golovi na obje strane, pa se na odmor otišlo sa nevjerovatnih 21:20 u korist Bosne Vispak.

I onda se naša ekipa uzobiljila, te za samo 10 minuta nastavka riješila meč. Povela je Bosna sa 32:22, a gosti se u tom momentu nisu snašli, pa su i oni bili svjesni da je utakmica gotova.

U našem timu prednjačio je Almir Osmanhodžić sa devet golova, a Muhamed Toromanović je dodao sedam. Enes Sirćo je u ovom meču branio drugo poluvrijeme, ali je uspio da sakupi 11 intervencija.

U narednom kolu Bosna Vispak gostuje Drini, ali prije toga u srijedu naši rukometaši gostuju ekipi Vogošće u okviru Kupa BiH. Sa Vogošćom se igra u okviru pretkola Kupa BiH, a igra se samo jedna utakmica. Meč je na rasporedu u srijedu 13. novembra u 19 sati u KSC “Amel Bečković” u Vogošći.

Dodajmo i to, da je meč protiv Goražda bio humanitarnog karaktera i da je sav prihod išao za liječenje našeg sugrađanina Afana Selimovića. RK Bosna Vispak će sutra objaviti koliki je prihod sakupljen za malog Afana.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top