Goražde bolje od Bosne, slijedi Vogošća

RK Bosna - RK Goražde

Iako je RK Bosna Visoko ušao u utakmicu protiv Goražda kao favorit, s obzirom da se nalazi na prvom mjestu dok se Goražde bori za opstanak, bilo je jasno da se ekipa Goražda neće lako predati te da će učiniti sve kako bi zadržali teoretske šanse za ostanak u Premijer ligi i naredne godine.

Utakmicu je vodstvom otvorila naša ekipa, a precizan je bio Čabaravdić, da bi do poravnanja domaćini došli tek u 8. minuti. Odbranu sedmerca Grče na jednoj strani naši nisu iskoristili na najbolji način te su odmah na otvaranju također bili neprecizni sa 7 metara. Ipak, novo vodstvo našem timu svojim golovima donijeli su Burić i Harmandić, no domaćini su uzvratili i sa igračem manje došli do novog izjednačenja, a nakon toga i prvog vodstva na utakmici u 12. minuti od 4:3.

Pri rezultatu 6:4 za Goražde, trener Sirčo je pozvao timeout, nakon čega je naša ekipa napravila seriju od 3-0 i u 18. minuti povela sa 7:6 golom Omanovića iz sedmerca. Do kraja poluvremena igralo se gol-za-gol, a sudije su naizmjenično isključivale igrače Bosne i Goražda, pa se na odmor otišli pri rezultatu 12:11 za Goražde i uvjerenju da naša ekipa ipak može odigrati puno bolje u nastavku.

Otvaranje drugog poluvremena nije donijelo ništa bolju igru našeg tima, a sudijski par Šatordžija-Mešić nastavio je sa isključenjima. U takvoj situaciji igrači Goražda su ponovo iskoristili igrača više i igru bez golmana, te po drugi put na utakmici poveli sa 2 gola razlike, za treći gol njihovog golmana, nakon čega je trener Sirčo pozvao timeout. Ipak, za razliku od prvog poluvremena, naši rukometaši nakon timeouta ovaj put nisu imali najbolju reakciju pa su igrači Goražda u 38. minuti poveli sa 18:14.

Kada se činilo da bi se naši mogli vratiti u utakmicu, kapiten Harmandić je nakon jednog starta koji nije okarakterisan kao faul pretrpio povredu, te se više nije vraćao u utakmicu, a igrači Goražda su do kraja održavali prednost između 3 i 4 gola razliku te bez obzira na već tradicionalno loše suđenje para Šatordžija-Mešić ipak zasluženo slavili rezultatom 29:25 te zadržali nadu da i naredne sezone mogu igrati u Premijer ligi.

U narednom kolu naši rukometaši igraju protiv ekipe RK Vogošća Poljine Hills u Visokom.

RK Goražde – RK Bosna 29:25 (poluvrijeme 12:11). Dvorana: Mirsad Hurić. Sudije: Mešić/Šatordžija. Delegat: Marić. Isključenja: Goražde 12 min, Bosna 16 min. Sedmerci: Goražde 5(3), Bosna 5(3).

RK Goražde: Pleh, Bukva 11, Osmanković 3, Pušilo 3, Djana 4, Krakonja, Jamak 3, Hošo, Bugarčić, Jelić 2, Muharemović, Bečić, Žiga 3, Vrana, Ćamo, Hubanić.
Trener: Nermin Djana.

RK Bosna Visoko: Grčo, Sirčo, Čabaravdić K. 2, Burić 1, Kapić 3, Harmandić 3, Balta 1, Omanović 6, Selimović, Toromanović 4, Imamagić 5, Babić.
Trener: Edhem Sirčo.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top