Handžić: Naš cilj je opstanak, i vjerujem da ćemo to ostvariti

Nakon jedne sezone provedene u nižem rangu, tačnije u Prvoj ligi Federacije grupa Jug, rukometaši visočke Bosne su se vratili u Premijer ligu BiH. Na ambicije Visočana su u skladu sa njihovim mogućnostima, pa je tako primarni cilj opstanak u društvu najboljih. Bosna je povodom 60 godina postojanja kluba organizovala i međunarodni rukometni turnir, koji je u Visokom odigran proteklog vikenda. Bosna je nakon dvije pobjede, teško poražena u trećem kolu od Izviđača i tako je na kraju zauzela treće mjesto. Mi smo razgovarali sa trenerom prvog tima Bosne Mirzom Handžićem:
“Što se tiče samog turnira odigranog u Visokom, moram reći da sam jako sretan što smo u našem gradu organizovali jedan ovakav rukometni događaja, i mogu reći sigurno jak i kvalitetan turnir. Što se tiče ekipe, ovo su nama prve utakmice, još od maja, i ima elemenata igre s kojima sa jako zadovoljan, ali ima i onih stvari na kojima još mnogo moramo raditi, i koje moramo popraviti prije početka sezone”- počeo je Handžić, čija će ekipa nakon turnira u Visokom narednog vikenda igrati dva prijateljska meča sa Metkovićem, a nakon toga ide na turnir u Ljubuški.
Kako smo već spomenuli cilj Bosne je opstanak, a nakon tri odigrane utakmice trener Bosne to vidi kao realnu opciju:
“Znamo da nam je ekipa sigurno najmlađa u ligi, a ova Premijer liga se zasniva na starijim igračima, ali ja imam povjerenje u svoje mlade igrače, svjesni smo da će biti teško, kako ja kao trener, tako i igrači i Uprava, međutim mi ćemo sve uradit da ostvarimo opstanak, jer moja je neka procjena da ova ekipa ima dvije godine nakon koje bi sazrila u pravu momčad. Opet ponavljam sigurno da će nam biti teško, i moramo na domaćem terenu dobiti što više mečeva da  bismo bili što bliže svom cilju” – rekao je za SC trener visočke Bosne.

Jasmin Tajić/visoko.co.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top