Izviđač osvojio prvo mjesto, Lončar najbolji igrač turnira

Posljednjeg dana međunarodnog rukometnog turnira zu Visokom, odigrana su dva meča koji su odredili konačni poredak. Bjelovar je sa ubjedljivih 35:25 savladao ekipu Metkovića i na kraju im je do bilo dovoljno za drugo mjesto, jer je u posljednjem meču Izviđač ubjedljivo savladao Bosnu sa 37:27 i osvojio prvo mjesto, dok je Bosna završila kao treća, a Metković četvrti. Za najboljeg igrača turnira je proglašen rukometaš Bosne Vladan Lončar, koji je ujedno i najbolji strijelac sa 36 golova na tri utakmice, dok je najbolji golman iz Izviđača, Marko Ivanković. Sve u svemu, turnir je bio pun pogodak i bio je dobro organizovan, što su nam potvrdile i gostujuće ekipe. Što se tiče Bosne, odigrali su dvije dobre i jednu lošu utakmicu, ali treba reći da nisu bili u punom sastavu i da su to bile prve utakmice u sklopu priprema, pa ipak očekujemo i bolja izdanja. Ono čime ne možemo biti zadovoljni je definitivno posjeta na tribinama, s obzirom da je turnir bio vrlo zanimljiv sa nekoliko neizvjesnih mečeva i ipak se očekivalo više od par stotina gledalaca svakog dana.

IZVIĐAČ – BOSNA
37:27 (21:8)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 300. Sudije: Emir Drugović i Edin Šahinović (oba Visoko). Sedmerci: Izviđač 4(4), Bosna 5(3). Isključenja: Izviđač 6 min, Bosna 4 min.
IZVIĐAČ: Ivanković, I.Ereš, A.Pavlak 5, Mandić 4, Hrstić 6, Grbavac 2, M.Pavlak 2, J.Ereš 9, Jarak 2, Beljo 1, Boras 1, Čutura 1, Pavlović, Šarac 4, Petković. Trener: Zdenko Grbavac
BOSNA: Sirčo, Žiga, Limo, Imamović, Mimić 3, Spahić 2, Imamagić, Hrnjić 1, Lončar 10, Burić 2, Travančić 4, Sorguč 1, Dokso 1, Čabaravdić 3. Trener: Mirza Handžić.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://visoko.co.ba

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top