Još jedan poraz u nizu

logo_rk_bosna

U okviru pete pripremne utakmice, rukometaši visočke Bosne Prevent su i peti put poraženi, “raduje” jedino što je ovaj put razlika bila samo 4 gola, za razliku od prethodnih utakmica. Ovaj put kao i prije nekoliko dana protivnik je bila sarajevska Bosna, koja je vodila tokom cijelog meča.

A u prvom poluvremenu Bosna Prevent je imala negativnu seriju od 11 minuta bez postignutog gola. Na kraju prvog poluvrmena gosti su inače vodili 15:7. U drugom poluvremenu konsolidacija redova domaćina, ali u ključnim trenucima kada je trebalo doći do izjednačenja i preokreta “zeleni” nisu bili prisebni i imali su dosta nesmotrenih promašaja. 
Na kraju konačnih i sasvim zasluženih 27:23. Kod Visočana trener-igrač Edhem Sirčo, ni ovaj put nije odigrao utakmicu, a Tarik Vranac je na reprezentativnom okupljanju, a s druge strane 4 gostujuća igrača: Muhamed Zulfić, Edin Velispahić,Tarik Kasumović, Kenan Duraković su takodjer bili odsutni zbog reprezentativnih priprema.

Kod visočke Bosne najefikasniji je bio Omanović sa 6 golova, a Sirčo Enes je imao 17 odbrana.
Kod gostiju Alibegović i Sabljaković su postigli po 6, a Edin Tatar je sakupio 14 odbrana(iako je branio samo u prvom poluvremenu), a Efendić je dodao 9 odbrana.  

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top