Krivaja bolja u dramatičnoj završnici, naši momci opravdali povjerenje

RK Bosna 2 Visoko

Kao što smo već ranije objavili, UO RK Bosna Visoko za ovu sezonu prijavio je drugi tim našeg kluba za Prvu ligu FBiH – grupa Sjever, kako bi se našim mladim momcima pružilo više prostora za igru te podržao njihov napredak ka prvom timu.

Da je ovaj potez bio opravdan te da naši mladi momci zaslužuju punu podršku, pokazalo je prvo kolo ove lige, gdje su naši momci u Visokom dočekali sportske prijatelje iz Zavidovića, ekipu Krivaje, koja se smatra jednim od favorita za povratak u Premijer ligu.

Pobjeda je u dramatičnoj završnici pripala gostima je iz Zavidovića, rezultatom 29:28 (poluvrijeme 17:11 u korist Krivaje), no puno bitnije od samog rezultata bila je prikazana igra naših momaka, odnosno volja i zalaganje do posljednjeg zvižduka.

Iskusniji tim Krivaje vodio je po 4-5 golova razlike veći dio utakmice, no naši momci predvođeni Seadom Sirčom, koji je postigao 8 golova, pokazali su da se ne predaju, te su gotovo uspjeli doći do potpunog preokreta u finišu utakmice. Publika u KSC Mladost Visoko mogla je vidjeti pregršt lijepih poteza i uigranih akcija.

Očekivano, momci su napravili i dosta tehničkih grešaka koje su igrači iz Zavidovića uglavnom kažnjavali kroz kontra napade, gdje se posebno istakao Ferid Avdić sa 9 golova, no sigurni smo da će na tome predano raditi u narednom periodu sa trenerom Handžićem.

Vrijedi spomenuti da su Adnan Jamaković, Mirza Redža i Emrah Jamaković još postigli po 4 gola, a Belmin Hrnjić i Kenan Selimović po 3. Ajdin Imamović i Harun Babić po jednom su se upisali u strijelce. Golman Ahmed Čabaravdić sakupio je 10 odbrana.

Bez obzira na činjenicu da se zbog propozicija takmičenja ova ekipa ne može kvalifikovati u viši rang takmičenja, jasno je da mladi visočki igrači nikom neće prepustiti bodove te da će se u svakoj utakmici boriti za pobjedu.

Takav pristup donio im je večeras ovacije visočke publike te poziv svim ostalim da podrže ove mlade momke i u predstojećim utakmicama.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top