Maslo jedino pojačanje za nastavak sezone

logo_rk_bosna

Tresla se gora, rodio se miš. Tako bismo mogli nazvati pauzu i prelazni rok u RK Bosna Prevent Visoko. Od najavljenih nekoliko pojačanja i pregovora, na kraju je jedino Uzeir Maslo pojačao redove Bosne. Iako je s ekipom trenirao i Haris Limo, koji je na početku sezone iz Bosne otišao u Kakanj, a sada je bila opcija dvojna registracija, međutim Limo se na kraju odlučio samo za Kakanj. A javna je tajna bila da bi u redove Bosne mogli doći Vražalić i Halilbegović, međutim Vražalić je dobio bolje uslove u Doboju kod Sloge, a odredište Halilbegovića još uvijek nije poznato.

 

Pozitivna stvar u svemu ovome je da Visoko nije napustio nijedan od mladih Bosninih igrača, iako je bilo nekih naznaka da bi se i to moglo desiti, ali na sreću nije.

Iako je postojala opcija da bi Bosna mogla obaviti pripreme van BiH, to se ipak i iskreno prema očekivanju nije desilo, vjerovatno zbog teške finansijske situacije.
Najavljena izvještajno-izborna još uvijek nije zakazana, a i to se očekuje da se desi narednih dana, kako bi se popunio sastav Upravnog odbora.

Što se tiče Emila Bećara koji se povrijedio protiv Vogošće, a povratak se naslućivao u utakmici protiv Gračanice, kada je sjedio na klupi kao moralna podrška mladim igračima, međutim prema posljednjim informacijama on se neće vratiti na teren do kraja ove sezone, i pauzirat će još 6 mjeseci najvjerovatnije. 

 

Bosna večeras igra prijateljsku utakmicu sa Vogošćom u Vogošći sa početkom u 19 sati. 
U subotu u Visoko dolazi Goražde, a u srijedu je Bosna domaćin Vogošći. 

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top