Mlada rukometna reprezentacija u aprilu protiv Španije

mlada_rukometna_reprezentacija_u_aprilu_protiv_spanije_113056_88086_big
mlada_rukometna_reprezentacija_u_aprilu_protiv_spanije_113056_88086_bigOd 14. juna do 1. avgusta naredne godine u Bosni i Hercegovini će se održati Svjetsko prvenstvo za rukometaše do 21 godine.
Sredinom naredne godine u našoj zemlji će biti smotra najboljih svjetskih rukometaša do 21 godine, a rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kao domaćin je stekla pravo učešća na Svjetskom prvenstvu.
Pripreme naših mladih rukometaša za Svjetsko prvenstvo krenut će već od oktobra, a svaki mjesec do početka smotre najboljih svjetskih selekcija izabranici Zdenka Grbavca imat će bar po jedno okupljanje.

No, to nije sve. Iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine dsu dogovorili saradnju sa Rukometnim savezom Španije, tako da će naš mladi nacionalni tim sa aktuelnim evropskim  prvacima do početka Svjetskog prvenstva odigrati nekoliko prijateljskih susreta.

Tako će u Madridu početkom aprila gostovati naša reprezentacija, dok će Španci u Bosnu i Hercegovinu doći nešto ranije, no još uvijek se ne zna tačan datum njihovog dolaska.

sportsport.ba
{fcomments}

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top