Mladi rukometaši RK Bosna 2 ostvarili drugu pobjedu u sezoni

RK Bosna 2 - RK Gradačac

Seriju od dva uzastopna poraza naši mladi rukometaši prekinuli su večeras u Visokom pobjedom nad RK Gradač rezultatom 30:29 (poluvrijeme 18:14).

U najvećem dijelu prvog poluvremena dominirali su naši momci, vođeni golovima Haruna Babića i Emraha Jamakovića, dok su gosti praktično od prve minute odlučili da svoju igru fokusiraju na pivota, koji je zadavao najviše problema našim momcima tokom cijele utakmice.

Nakon što je postalo evidentno da nemaju rješenja za naše igrače na bekovskim pozicijama, koji su često mijenjali pozicije u napadu i rešetali mrežu protivnika sa svih strana, gosti su se odlučili da igrom “flastera” na Babića probaju usporiti naše napade te dobrim dijelom u tome i uspjeli, pa je evidentno da će osim uvježbavanja igre u odbrani kada se igra na pivota, naši momci sa trenerom Handžićem morati poraditi i na akcijama za oslobađanje igrača kojeg protivnička odbrana odluči posebno markirati.

Početkom drugog poluvremena, prednost našeg tima se polako počela topiti, za Bosnu je redovno pogađao samo raspoloženi Emrah Jamaković, koji je utakmicu završio sa čak 14 postignutih golova, a gosti su se definitivno uspjeli vratiti u utakmicu nakon što je naš igrač zbog tehničke greške zaradio dvostruko isključenje, pa su situaciju 6:4 momci iz RK Gradačac dobro iskoristili.

Povratak RK Gradač u utakmicu unio je nervozu u redove našeg mladog tima, a gosti su do izjednačenja došli 2 minute prije kraja, kada je rezultat glasio 28:28. Ipak, naši uspijevaju pogoditi gol protivnika dva puta te povesti 30:28, no nakon par tehničkih grešaka, gosti su prvo uspjeli smanjiti na 30:29, a nakon toga su imali i čistu situaciju za izjednačenje, no tada na scenu stupa naš golman Ahmed Čabaravdić koji svojom odbranom praktično osigurava drugu pobjedu našeg tima u ovoj sezoni. Pored 14 golova Jamakovića, 7 je postigao Babić, a Sead Sirčo 6, dok je u ekipi RK Gradačac prvo ime bio Edin Zrnić sa 14 golova.

Gledaoci u KSC Mladost su imali priliku da gledaju zanimljivu utakmicu, a “prelamanje utakmice” u posljednicim trenucima u svoju korist će sigurno biti veliko iskustvo za naš mladi tim. RK Bosna 2 narednu utakmicu igra u Cazinu protiv RK Krajina, što će sasvim sigurno biti vrlo zanimljiva utakmica.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top