Najava derbi utakmice: RK Bosna Visoko – RK Gračanica

RK Bosna - RK Gračanica by Triglav

Iza nas su 23. odigrana kola u Premijer ligi nakon kojih uz 16 pobjeda, 6 poraza i 1 neriješen rezultat, RK Bosna Visoko zauzima drugo mjesto na tabeli Premijer lige sa 49 osvojenih bodova, 3 manje od RK Gračanica. Upravo ova dva tima, koji su se tokom sezone smjenjivali na prvom mjestu, u direktnom duelu bi mogli odlučiti ko će sa prve pozicije krenuti u play-off završnicu u kojoj ove sezone učestvuje čak 8 od 14 klubova Premijer lige.

Nakon povratka u Premijer ligu ove sezone, RK Gračanica pruža pruža zaista sjajne partije te se sasvim zasluženo nalazi u samom vrhu . Ekipu sa klupe predvodi Damir Doborac, dok je prvo ime ekipe bez ikakve sumnje reprezentativac Dino Hamidović, koji je ujedno i najbolji strijelac Premijer lige, a igru Gračanice svakako krasi i veoma dobra igra u odbrani, čemu svjedoči i statistički podatak da su rukometaši Gračanice nakon Borca primili najmanje golova u Premijer ligi, svakako zahvaljujući i odbranama golmana Ahmetaševića. Nakon poraza u Maglaju, rukometaši Gračanice ostvarili su pobjedu protiv Konjuha na domaćem terenu te donijeli velika 3 boda sa gostovanja u Trebinju, da bi onda kod kuće slavili i protiv Slavije, mada nešto teže nego što se očekivalo.

S druge strane naš tim je nakon par zabilježenih gostujućih poraza te dobre predstave u domaćoj utakmici protiv RK Vogošća, zabilježio novu gostujuću pobjedu u susretu sa RK Zrinjski iz Mostara, te na taj način ostao u utrci za najviši plasman u regularnom dijelu Premijer lige. U dosadašnjem dijelu sezone naš tim je postigao ubjedljivo najviše golova, a imamo i treću najbolju odbranu. Bez obzira na skraćeni roster, naši rukometaši će na svom terenu bez ikakve sumnje tražiti novu pobjedu, vođeni podrškom navijača sa tribina.

U slučaju istog broja osvojenih bodova na kraju sezone, za konačno određivanje plasmana gledat će se međusobni susreti, pa uzimajući u obzir da je Gračanica u prvoj utakmici ove sezone protiv našeg tima slavila sa 4 gola razlike, jasno je da bi našim rukometašima trebala pobjeda sa 5 ili više golova razlike. Ipak, o gol razlici ne treba razmišljati, već je potrebno fokusirati se na samu utakmicu i pružiti dobru igru kako bi se u Visokom savladao respektabilan protivnik.

Dolazak na utakmicu su najavili i navijači iz Gračanice, nakon što su naši navijači također gostovali na prvoj utakmici ova dva tima u Gračanici, gdje su bili veoma lijepo dočekani od domaće publike, pa bi takav gest svakako trebalo uzvratiti u Visokom, u duhu daljeg razvijanja sportskih i prijateljskih odnosa ova dva kluba, ali i cijele Premijer lige. U srijedu neka u Visokom ponovi pobijedi rukomet!

Derbi utakmica RK Bosna Visoko – RK Gračanica igra se u srijedu, 24. aprila, od 19 sati u KSC Mladost Visoko. Najavljeni sudijski par za ovu utakmicu je Džolić-Šarac, uz delegata Turudića. Ulaznica za utakmicu košta 3 KM.

Sponzor utakmice RK Bosna – RK Gračanica je Triglav!

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top