Najava Kup utakmice: RK Bosna Centrotrans – RK Gračanica

RK Bosna - RK Gračanica

05Naredne sedmice naše momke očekuje prva utakmica 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv RK Gračanica u kojoj je naš klub domaćin.

Ova utakmica dolazi nakon reprezentativne pauze u prvenstvu, gdje je u posljednjih 5 utakmica naš klub zabilježio 4 pobjede, uključujući i prvu pobjedu na gostujućem terenu, pa ovu utakmicu naši momci svakako dočekuju u dobrom raspoloženju.

S druge strane, RK Gračanica se ove sezone takmiči u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever, te u dosadašnjih 16 odigranih utakmica nema nijedan poraz. U posljednjoj utakmici RK Gračanica je savladao RK Bosna-TS rezultatom 46:17, a prije susreta sa našim klubom RK Gračanica će odigrati još i utakmicu protiv RK Krajina iz Cazina u nedjelju, 8. aprila u Gračanici.

Vrijedi napomenuti da i ove sezone za RK Gračanica nastupa bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Damir Doborac, koji ovom timu prije svega pomaže sa svojim bogatim rukometnim iskustvom, dok ekipu vodi Mirsad Gopo. U okviru Kup takmičenja, RK Gračanica je do ove faze eliminirao dva premijerligaša, odnosno klubove RK Derventa i RK Bosna Sarajevo.

Bez obzira na činjenicu da se ova dva kluba ove sezone ne takmiče u istom rangu, sasvim je jasno da u ovaj dvomeč ulaze sa ambicijama da uđu u Final 4, te da nas očekuju jako zanimljive utakmice, a posebnu važnost će upravo imati prva utakmica u Visokom gdje će naš klub imati priliku da osigura što bolji rezultat prije revanša u Gračanici.

Utakmica RK Bosna Centrotrans Visoko – RK Gračanica igra se u srijedu, 11. aprila, od 19 sati u KSC Mladost. Delegirani sudijski par je Jović – Arnautović, a delegat Stevanović.

Pozivamo sve navijače da još jednom napunimo KSC Mladost te podržimo naše momke na putu ka Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine! Cijena ulaznice za ovu utakmicu je 2 KM.

U ostalim utakmicama Kupa sastaju se:

RK Vogošća – RK Borac
RK Zrinjski – RK Izviđač
RK Konjuh – RK Kakanj

Revanš utakmice na rasporedu su 25.4.2018. godine.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top