Najava prijateljske utakmice: RK Bosna – RK Zrinjski

Prijateljska utakmica: RK Bosna - RK Zrinjski

Nakon pobjede u prijateljskoj utakmici protiv RK Maglaj, naši rukometaši će u nedjelju odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu protiv RK Zrinjski iz Mostara.

U prethodne 4 pripremne utakmice, ekipa RK Bosna Centrotrans Visoko zabilježila je 3 pobjede (Goražde, Borac i Maglaj) te 1 poraz (Maglaj), a utakmica protiv Zrinjskog je dobra prilika da se nastavi pobjedonosni niz.

Ipak, vrijedi naglasiti da je upravo RK Zrinjski jedini klub koji je ove sezone uspio da savlada naše rukometaše u Visokom, i to u okviru prijateljske utakmice tokom reprezentativne pauze, a Zrinjski je bio bolji i u prvenstvenoj utakmici te slavio uvjerljivo u Mostaru.

U tom smislu, pred nastavak prvenstva i derbi u Visokom protiv RK Izviđač iz Ljubuškog, duel sa Zrinjskim je svakako vrlo kvalitetna provjera. Vrijedi naglasiti i ovom utakmicom naš klub obilježava svoj 64. rođendan, što je svakako još jedan razlog za dolazak u dvoranu.

Utakmica RK Bosna Centrotrans Visoko – RK Zrinjski Mostar igra se u nedjelju, 18. februara, od 18 sati u KSC Mladost Visoko. Ulaznica za ovu utakmicu košta 2 KM.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top