Najava revanš utakmice 1/4 finala play-offa PL BiH: RK Bosna – RK Sloga

RK Bosna Visoko - RK Sloga Doboj

Naši rukometaši većim dijelom prve utakmice u Doboju kontrolisali su igru i rezultat, te u dva navrata tokom prvog poluvremena imali prednost od čak 5 golova. Ipak, isključenje Burića u samom finišu utakmice te pad koncentracije koji je doveo do pravljenja tehničkih grešaka, na najbolji način iskoristili su domaći igrači Sloge koji u Visoko na revanš dolaze sa “zalihom” od 3 gola.

Iako su golmani bili veoma dobri na obje strane, naša odbrana imala je dosta problema sa lijevim bekom i lijevim krilom Sloge, gdje se posebno istakao Ćosić koji je utakmicu završio sa 9 postignutih golova, dok se u napadu tražilo najbolje rješenje za 5-1 odbranu Sloge. Sa druge strane, naši rukometaši imali su širinu u napadu i pogađali su sa svih pozicija pa je sasvim sigurno ključ za pobjedu u Visokom sa više od 3 gola razlike bolja igra u odbrani te zaustavljanje tranzicije, odnosno kontra napada Sloge.

Nakon ukupno 4 utakmice koje su odigrali Bosna i Sloga ove sezone, među ovim timovima više nema nepoznanica, a revanš u Visokom, svojevrsna majstorica, praktično će odlučiti o uspješnosti sezone za oba tima. Našim rukometašima motiva neće nedostajati te smo sigurni da će nakon analize prve utakmice odigrati još jednu vrhunsku utakmicu i obradovati svoje navijače.

Revanš utakmica 1/4 finala play-offa Premijer lige između RK Bosna Visoko i RK Sloga Doboj na rasporedu je u srijedu, 22. maja, od 18 sati u KSC Mladost Visoko. Cijena ulaznice za ovu utakmicu iznosi 4 KM.

Napunimo dvoranu i podržimo naše rukometaše u borbi za polufinale!

Sponzor utakmice RK Bosna Visoko – RK Sloga Doboj je Aura osiguranje – Neka Vas čuva Vaša Aura!

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top