Najava revanš utakmice 1/8 finala Kupa BiH: RK Bosna – RK Derventa

RK Derventa - RK Bosna

Rukometaši Bosne i Dervente odigrat će treći susret u 15 dana, u okviru revanša 1/8 finala Kupa BiH, koji je zakazan za utorak, 4. decembar 2018. godine, od 19 sati.

Priliku za devetu uzastopnu pobjedu naši momci tražit će u Kup utakmici protiv RK Derventa. U prvoj utakmici, RK Bosna je slavio u Derventi rezultatom 34:24, što znači da revanš utakmicu u Visokom dočekuje sa 10 golova prednosti, no bez obzira na prednost i ulogu favorita, naši momci i ovu utakmicu trebaju shvatiti ozbiljno te dobro rasporediti snage pred izuzetno teška gostovanja u Premijer ligi (Gračanica, Vogošća, Banja Luka).

RK Derventa je u subotu ostvario svoj glavni cilj te slavio u utakmici protiv RK Goražda, koji je jedan od glavnih konkurenata u “borbi za opstanak” u Premijer ligi, pa tako u Visoko rukometaši Dervente sasvim sigurno dolaze rasterećeni, sa željom da se visočkoj publici prikažu u što boljem svjetlu.

S druge strane, rukometaši visočke Bosne ovu utakmicu dočekuju nakon izuzetno teške utakmice protiv Zrinjskog, a za pretpostaviti je da će trener Sirčo ponovo pokušati da pruži priliku većem broju naših igrača, kako bi što odmorniji dočekali gostovanje u Gračanici i borbu za prvo mjesto na tabeli Premijer lige. U sportu nema unaprijed dobivenih utakmica, pa očekujemo da svi igrači koju dobiju priliku daju svoj maksimum kako bi u Visokom zabilježili još jednu pobjedu.

Kup utakmica RK Bosna Visoko – RK Derventa igra se u utorak, 4. decembra, od 19 sati u KSC Mladost. Iako je u pitanju radni dan, pozivamo navijače da ipak podrže rukometaše te svojim dolaskom i podrškom nagrade za prolazak u 1/4 finala Kupa BiH!

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top