Najava revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH: RK Gračanica – RK Bosna Centrotrans

RK Bosna - RK Gračanica

U srijedu, 25. aprila od 20 sati, u Gračanici se igra revanš utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše, između RK Gračanica i RK Bosna Centrotrans Visoko.

U prvoj utakmici odigranoj 11. aprila u Visokom slavila je naša ekipa rezultatom 25:23, nakon što je gubila na poluvremenu, ali i krajem utakmice propustila priliku da na revanš u Gračanicu otputuje sa “većom zalihom”.

Nakon što je RK Bosna Centrotrans ostvario niz od 5 utakmica bez poraza u prvenstvu i kupu, uslijedila su dva teška poraza, prvo od Borca u Visokom, a potom i u Maglaju. S druge strane, RK Gračanica nakon utakmice u Visokom nastavio je da niže pobjede u Prvoj ligi F BiH – grupa sjever, te je praktično već odavno osigurao povratak u Premijer ligu za rukometaše naredne sezone.

U prvoj utakmici u Visokom mogli smo vidjeti da RK Gračanica ima dobro posložen tim na svim pozicijama, da igraju izuzetno jaku odbranu, dok se unutar ekipe izdvajaju reprezentativni golman Ahmetašević te bivši reprezentivac Damir Doborac, koji je i u 37. godini pravi vođa i “mozak” ove ekipe.

Kada spominjemo RK Gračanica, vrijedi napomenuti da je ovaj klub, osnovan 1956. godine, svoj najveći uspjeh zabilježio u sezoni 2000/2001. kada je osvojio svoju jedinu titulu prvaka Bosne i Hercegovine te u dva navrata imao priliku da učestvuje u evropskim takmičenjima.

S druge strane, naš tim iako uzdrman sa dva poraza u nizu, ipak i dalje ima jasne ambicije za prolazak u Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine. Sigurno je da RK Bosna Centrotrans Visoko u Gračanici čeka teška utakmica, no upravo to su prilike kada se pokazuje pravi karakter ekipe i njen istinski kvalitet.

Nadamo se da će utakmica između dva stara sportska rivala, kao i navijanje, proći u fer i sportskom duhu te da će na kraju u Final 4 proći ekipa koja pokaže više na terenu.

Upravni odbor i svi navijači bez obzira na posljednja dešavanja pružaju punu podršku igračima RK Bosna Centrotrans te se nadamo da ćemo poslije utakmice ipak biti u prilici da zajedno proslavimo prolazak u Final 4.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top