Najava utakmice 12. kola: RK Bosna Visoko – RK Lokomotiva Brčko

RK Bosna - RK Lokomotiva

Nakon velike pobjede u gostima nad RK Vogošća, naši rukometaši okreću se utakmici 12. kola Premijer lige protiv RK Lokomotiva iz Brčkog, koja je zakazana za subotu, 15. decembar, od 18 sati u KSC Mladost Visoko.

Za naše rukometaše nema puno odmora pa se sezona nastavlja u ritmu srijeda-subota. Pobjedom nad RK Vogošća, naši rukometaši su ponovo zauzeli prvo mjesto na tabeli Premijer lige, te sada imaju isti broj bodova kao i RK Gračanica. Za razliku od utakmice u Gračanici kada je domaći tim u drugom poluvremenu uspio da preokrene rezultat, naši rukometaši su uspjeli da odole naletu Vogošće te u drugom poluvremenu utakmicu preokrenu u svoju korist.

S druge strane, ekipa RK Lokomotiva iz Brčkog je novi član Premijer lige u ovoj sezoni, a mogu se pohvaliti sasvim dobrim rezultatima, budući da su u 11 utakmica ostvarili 5 pobjeda i 6 poraza. Prema najavama iz ovog kluba, glavni cilj za ovu sezonu je opstanak u Premijer ligi, mada je izvjesno i da će rukometaši iz Brčkog pokušati napasti jednu od pozicija koje vode u play-off, ako im se za to ukaže prilika.

U posljednjoj utakmici, rukometaši Lokomotive na svom terenu poraženi su od banjalučkog Borca u zaostaloj utakmici 7. kola, a zanimljivo je istaći kako su zadnja dva poraza na gostujućim terenima pretrpjeli samo sa jednim golom razlike u korist domaćeg tima (Maglaj – Lokomotiva 28:27 i Leotar – Lokomotiva 27:26), što treba uzeti u obzir u pripremi utakmice te i u ovu utakmicu ući maksimalno koncentrisano.

Utakmica protiv Lokomotive je ujedno posljednja utakmica u ovoj polusezoni prije zimske pauze koja će se igrati u Visokom, pa s obzirom na tu činjenicu, kao i sve ono što su ove sezone naši rukometaši pokazali na terenu, duboko vjerujemo da su zaslužili da ih se nagradi sa punom dvoranom i maksimalnom podrškom.

Također, odlukom UO RK Bosna Visoko, svi navijači koji su bodrili naš klub na utakmici protiv Vogošće, uz prikaz ulaznice sa te utakmice ostvaruju besplatan ulaz na utakmicu protiv Lokomotive.

Još jednom, subota, 15. decembar od 18 sati u KSC Mladost Visoko, RK Bosna Visoko – RK Lokomotiva Brčko. Delegirane sudije za ovu utakmicu su Bilić – Dugandžić, a delegat Stevanović. Ulaznica za utakmicu košta 3 KM.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top