Najava utakmice: RK Bosna Centrotrans – Borac Mtel

RK Borac Banja Luka - RK Bosna Visoko

Žestok prvenstveni tempo sa utakmicama srijedom i petkom nastavlja se i naredne sedmice, kada naši rukometaši u okviru 21. kola Premijer lige za rukometaše dočekuju aktuelnog prvaka, ekipu RK Borac Mtel iz Banja Luke.

Naši momci su u petak odigrali izuzetno tešku utakmicu protiv RK Derventa te su se sa gostovanja vratili neporaženi, dok je Borac u Banja Luci igrao derbi protiv RK Izviđač iz Ljubuškog te izgubio rezultatom 22:19.

Iako oba tima imaju ambicije u Kupu Bosne i Hercegovine, gdje Borac očekuje revanš protiv Vogošće, a Bosnu protiv Gračanice, sigurno je da možemo očekivati dobru utakmicu za prestiž u Visokom jer se ipak radi o duelu starih sportskih rivala te ekipama koje se trenutno nalaze na četvrtom, odnosno petom mjestu prvenstvene tabele.

Vrijedi još napomenuti da je Borac u okviru 8. kola u novembru slavio protiv Bosne minimalno rezultatom 28:27, da bi se Bosna u okviru prijateljskog meča revanširala pobjedom rezultatom 33:26. U slučaju pobjede, naši momci bi dobili priliku da se do kraja prvenstva bore i za četvrtu poziciju na tabeli.

Utakmica RK Bosna Centrotrans Visoko – RK Borac Mtel igra se u srijedu, 18.4.2018. godine, od 19 sati u KSC Mladost Visoko. Delegirani sudijski par je Lipa – Katanić, a delegat Primorac.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top