Najava utakmice: RK Vogošća PH – RK Bosna Centrotrans Visoko

RK Bosna - RK Vogošća

Do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine ostala su još 3 kola, a u okviru 24. kola naši rukometaši za vikend gostuju ekipi Vogošće, koja se sa Izviđačem još uvijek bori za titulu u ovoj sezoni.

Nakon plasmana u Final 4 Kupa Bosne i Hercegovine te pobjede protiv RK Zrinjski u 23. kolu, naši rukometaši putuju u Vogošću na megdan drugoplasiranom timu na prvenstvenoj tabeli, koji trenutno za prvoplasiranim Izviđačem zaostaje 5 bodova uz utakmicu manje gdje ako želi doći do titule mora pobijediti u svim preostalim utakmicama te se nadati da će Izviđač do kraja biti poražen.

Neizvjesno je i po pitanju opstanka u Premijer ligi, gdje se za opstanak u ovom trenutku  direktno bore 3 tima, Goražde, Slavija i Derventa, pa je sigurno da će prvenstvo do kraja biti veoma zanimljivo. RK Vogošća u prošlom kolu poražen je upravo od RK Izviđač, a prije toga RK Vogošća eliminiran je i od RK Borac Banja Luka u Kupu.

Ipak, ti rezultati ne trebaju zavarati jer se i dalje, bez ikakve sumnje, radi o jednoj od najboljih ekipa u ovoj sezoni, koja će na svom terenu sasvim sigurno tražiti pobjedu.

U prvom dijelu sezone, RK Bosna Centrotrans i RK Vogošća PH su odigrali odličnu utakmicu u Visokom, koja je završena neriješeno, a nakon što su naši momci vodili većim dijelom utakmice, da bi Vogošća 5 minuta prije kraja preokrenula, a naši praktično u posljednjim sekundama došli do boda.

Utakmica RK Vogošća PH – RK Bosna Centrotrans Visoko igra se u subotu, 5. maja, od 19 sati u dvorani “Amel Bečković” u Vogošći. Utakmicu će suditi par Arnautović – Jović, uz delegata Petkovića, a nadamo se da će utakmicu obilježiti fer i sportsko nadmetanje, kako na terenu, tako i na tribinama.

Nakon ove utakmice naše momke do kraja šampionata čekaju još utakmice protiv Slavije i Kaknja, nakon čega slijedi rasplet u Kupu.

Sljedeća utakmica

RK Bosna Visoko
Scroll to Top